Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort aniversar cu oreo,...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam...Citeste continuarea
Smoothie cu pere si banane
Postat de: sufletista in Love SmoothiesIn paharul de la blender adaugam banana rupta bucati, para spalata si curatata de seminte si cotor. Adaugam zeama de lamaie(1/2 lingurita)iaurt,laptele,scortisoara(un varf de cutit)si mixam...Citeste continuarea
Desert negresa cu branza si cirese
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o...Citeste continuarea
Desert clatite cu banane
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam bananele si ouale, cu ajutorul blenderului de mana le pasam pana ce devin o pasta. Daca nu avem blender pasam bananele cu furculita dupa care adaugam ouale batute cu un praf...Citeste continuarea
Pachetele cu pui si mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul...Citeste continuarea
Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCeapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...Citeste continuarea
Salata de ou cu avocado
Postat de: sufletista in SalateAvocado cu ajutorul unei linguri scoatem miezul si il pasam cu furculita sau il tocam. Rosia o spalam si o tocam marunt(fara miez)adaugam peste avocado,patrunjeleul tocam marunt. Ceapa o dam...Citeste continuarea
Maioneza de avocado
Postat de: sufletista in SosuriAvocado se taie in 2 pe lungime, scoatem samburele rasucind putin ca sa il scoatem afara cu ajutorul unui cutit. Cu ajutorul unei linguri scoatem pulpa si o adaugam in paharul de la blender sau...Citeste continuarea
Ketchup de casa
Postat de: sufletista in ConserveRosiile le spalam,le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala incapatoare (puteti sa le dati prin masina de rosii); cum nu am avut masina de rosii am folosit blenderul pentru a le pasa. Curatam...Citeste continuarea
Salata calda cu paste, ardei grasi...
Postat de: RODIMUR in SalatePastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în...Citeste continuarea
Paste cu sos alb si ciuperci
Postat de: sufletista in PasteIn tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida...Citeste continuarea
Desert rulada din bezea si nuci cu...
Postat de: katty in PrajituriIntr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...Citeste continuarea
Zucchini umplut cu carne in sos de...
Postat de: katty in MulticookingSpalam zucchini, ii taiem capetele si il taiem in doua jumatati pe lungime. Fiecare jumatate o taiem in doua jumatati. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele, pastrand pe margine putin miez....Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu spanac
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt si usturoi
Postat de: katty in SalateCoacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp. Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam...Citeste continuarea
Quesadilla cu pui
Postat de: sufletista in SandvisuriPieptul de pui il taiem felii, l condimentam cu sare si piper si il frigem pe un grill incins.(eu am folosit aparatul penine brevile) Intre timp ne ocupam de legume le spalam, curatam si le...Citeste continuarea
Desert pateuri cu peltea de mere
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul de foietaj se lasa la dezghetat de cu seara in frigider sau la temperatura camerei cateva ore. Eu am folosit peltea de mere facut in casa dupa reteta...Citeste continuarea
Supa de broccoli
Postat de: eumimi in SupeMai intai curatam morcovii, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la calit in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8...Citeste continuarea
Paste Carbonara
Postat de: Rekila in SpagheteSe pune apă la fiert cu puțină sare pentru a fierbe spaghetele. Se fierb cu 1 minut mai puțin decât indicația de pe ambalaj. Eu am făcut cu spaghete de casă și le-am...Citeste continuarea
Friganele cu branza la cuptor
Postat de: sufletista in Mancare copiiIntr-un bol amestecam ouale cu zaharul, laptele pana ce se omogenizeaza; adaugam branza de vaci, esenta de vanilie si coaja de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza. Ungem o tava cu unt si...Citeste continuarea
Desert budinca de macaroane cu...
Postat de: sufletista in DulciuriFierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca) Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi fragede si...
Postat de: eumimi in PrajituriPunem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta...Citeste continuarea
Piept de pui cu orez si fasole verde
Postat de: mihaelar63 in PuiLegumele se curata si se spala . Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta . Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei ....Citeste continuarea
Friptura de miel gatita lent la...
Postat de: Constelatialeu in OaiePulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am...Citeste continuarea
Oua posate cu legume si somon afumat
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeRosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le...Citeste continuarea
Ghiveci cu carne de pui
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste...Citeste continuarea
Gofre sandvis
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam condimente dupa gust, adaugam vinul, 2-3 crengute cimbru, maghiran uscat si adaugam costitele. Condimentam costitele si le vom acoperi cu o folie aliementara, dam la frigider...Citeste continuarea
Sos barbecue
Postat de: sufletista in SosuriRosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul. Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade. Transferam rosiile...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: sufletista in Dulceata / GemIntr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....Citeste continuarea
Pilaf cu cartofi si carne de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai crestam carnea de pui, taiem ceapa cubulete si unul dintre morcovi il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim carnea impreuna cu ceapa si morcovul razuit in ulei incins. Adaugam o...Citeste continuarea
Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
Postat de: AdrianUdrea in ConserveSe spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat umed si mure
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...Citeste continuarea
Desert tarta cu mascarpone si pere...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluat: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: mirela0911 in PorcSe prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe...Citeste continuarea
Paste cu sos de branza cu mucegai
Postat de: oanapl in PenneÎntr-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe...Citeste continuarea
Supa crema de rosii
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert intr-un litru de apa. Rosiile se spala si se pun intr-o tava. Ceapa rosie se curata si se taie felii. Se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: MotanLaOale in PrajituriZmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Varza murata cu afumatura la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcPreparare Varza murata cu afumatura la cuptor Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: MotanLaOale in SupeZarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...Citeste continuarea
Desert inghetata Orange-Campari
Postat de: katty in DulciuriAmestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata....Citeste continuarea
Cocktail Orange-Campari ideal...
Postat de: katty in CocktailCum se prepara Cocktail Orange-Campari ideal pentru vara Punem gheata intr-un pahar inalt. Turnam Campari. Turnam sucul de portocale. Ornam cu o felie de portocala Servim imediat....Citeste continuarea
Ostropel de porc la Multicooker...
Postat de: katty in MulticookingTaiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este...Citeste continuarea
Reteta simpla de Ciorba de pui a la...
Postat de: katty in CiorbeCum se prepara Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat: Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il...Citeste continuarea
Desert inghetata de ciocolata cu rom
Postat de: katty in DulciuriIntr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si...Citeste continuarea
Placinta de cartofi la tigaie
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert...Citeste continuarea
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...Citeste continuarea
Piftie de porc la slow cooker...
Postat de: katty in Slow CookerTaiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi spalam bine...Citeste continuarea
Muschi de vita in foietaj
Postat de: dantes in VitaMuschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umplut la...
Postat de: mihaelar63 in MulticookingLegumele se curata si se spala. Taiati...Citeste continuarea