Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl in Prajituri, 15 Mai 2022 | 5108 vizualizari

 

Am primit niște urdă proaspătă și tare bună și imediat m-am gândit ce bine ar merge într-o prăjitură cu vișine. Puteți înlocui urda cu alte fructe de sezon. Eu am folosit vișine congelate și scurse bine de zeamă.
De asemenea, puteți folosi brânză de vaci.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blatul pufos:
  • 1 ou mare
  • 100g unt
  • 150ml smântână pentru frișcă
  • 80g zahăr măcinat
  • esență de vanilie
  • 130g făină
  • 30g cacao
  • 1lingură praf de copt
  • sare
  • Pentru umplutura de branză:
  • 1 ou
  • 300g urdă sau brânză de vaci
  • 50g zahăr măcinat
  • esență de vanilie
  • 200g vișine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda si visine:

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm.
Într-un bol se mixează oul cu un praf de sare și zahărul măcinat. Se adaugă untul topit și răcit, smântâna pentru frișcă și esența de vanilie. Se mixează câteva minute la viteza medie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua cernută.

Se amestecă cu mixerul pentru 30 de secunde apoi se amestecă ușor cu o spatulă, până se obține un aluat omogen. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează.

Se pun jumătate din fructe peste aluat.

În alt bol se pregătește umplutura. Peste brânză se adaugă zahărul, oul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția cu un blender vertical.


Amestecul de brânză se pune în tavă peste aluat, distribuindu-l pe toată suprafața blatului. 

Se pun fructele rămase peste brânză.
Se coace prăjitura pentru 40 de minute.
După coacere, se lasă să se răcorească complet, abia apoi se feliază.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor