Tarta cu sparanghel si ton

de oanapl in Ton, 2 Iun 2022 | 3008 vizualizari

 

Dacă tot e sezonul sparanghelului, vă invit să încercați o tartă delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 3 ouă
  • 50g smântână
  • sare
  • 50g baby spanac
  • 1 conservă ton în suc propriu
  • 6 fire sparanghel
  • sare
  • 80g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si ton:

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Se spală spanacul, se scurge bine de apă și se taie fâșii.
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă spanacul tocat, tonul scurs bine de suc și se omogenizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. Se acoperă pe hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se toarnă umplutura peste aluat.
Sparanghelul se spală, se șterge bine și se îndepărtează partea mai tare a cozii. Se taie fiecare fir de sparanghel în 2 și se așază peste umplutură.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Se scoate tava și se presară cașcavalul dat pe răzătoarea mare și se introduce în cuptor pentru 5 minute.
Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton pentru tartine