Supa crema din sparanghel

de Panacris in Supe, 28 Mai 2022 | 5291 vizualizari

 

Eee, e de mult timp pe lista de preparat, probat și degustat! Am găsit sparanghel la ofertă, așa că l-am pus în coșul de cumpărături și apoi m-am pus la treabă! 😉 Dar noh, dacă am slugoaie multe prin bucătăria Zmeilor l-am scos la treabă pe Arthur, blender-ul meseriaș de la Zepter 😉 Da, vouă v-am descris rețeta clasică, cu gătitul legumelor separat, apoi blenduite. Oricum s-ar pregati supa e la fel de gustoasă, spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Sparanghel verde cca. 250 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată mare,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml,
  • Apă filtrată/plată cca. 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Parmesan feliat cca. 50 g,
  • Inflorescențe de sparanghel,
  • Frunze de coriandru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din sparanghel:

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,

După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină, împreună cu lichidul rămas de la fierbere.

Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.

P.S. În cazul meu m-am folosit de varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci