Acum, ca e sezonul capsunilor dulci si aromate, pregatim fel si fel de prajituri. Aceasta este una din ele, pufoasa si racoroasa!
Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Intr-un bol se pun ouale, zaharul si praful de sare. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand iaurtul si uleiul. Se mixeaza la viteza mica pentru incorporare. Se pune coaja de lamaie si sucul de lamaie iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
In acest moment se adauga capsunile taiate in cubulete si se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Deasupra se asaza restul de capsuni, aliniate frumos.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
1
Se pot folosi si altfel de fructe de sezon.
2
Se poate servi cu o cupa de inghetata de vanilie.