Rețeta clasică de prăjituri cu fructe de sezon! Uneori nici nu mai folosesc cântarul ptr măsurarea ingredienteleor, ci o rezolv rapid și corect din”ochi” ! J Spor și poftă bună! ;)
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie.
Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Cireșele scurse de zeamă se presară peste aluatul obțimut.
Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 200 grade C, apoi încă cca. 20 minute la 180 grade C, până ce trece testul scobitorii. Prăjitura nu se scoate din cuptor după ce s-a copt cca. 10 minute, ca să se răcească ușor și să nu se lase. Apoi se pudrează cu zahăr vanilinat și se savurează alături de o cafea sua un ceai.
Spor și poftă bună!