Desert prajitura cu cirese

de Panacris in Prajituri, 15 Iun 2022 | 4058 vizualizari

 

Rețeta clasică de prăjituri cu fructe de sezon! Uneori nici nu mai folosesc cântarul ptr măsurarea ingredienteleor, ci o rezolv rapid și corect din”ochi” ! J Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr cca. 300 g,
  • Făină albă de grâu cca. 300 g,
  • Unt grăsime 65 % 200 g,
  • Sare ½ linguriță,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Coajă de lămâie confiată cca. 1 linguriță,
  • Cireșe congelate cca. 800 g,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese:

 

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie.

Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Cireșele scurse de zeamă se presară peste aluatul obțimut.

Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 200 grade C, apoi încă cca. 20 minute la 180 grade C, până ce trece testul scobitorii. Prăjitura nu se scoate din cuptor după ce s-a copt cca. 10 minute, ca să se răcească ușor și să nu se lase. Apoi se pudrează cu zahăr vanilinat și se savurează alături de o cafea sua un ceai.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu fructe de vara