Desert papanasi cu branza si cocos

de Catalina L in Dulciuri, 19 Mai 2022 | 4146 vizualizari

 

O varianta fara gluten si cu putini carbohidrat (keto/low carb).
Am folosit branza facuta de casa .
https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/papanasi-cu-branza-fara-gluten-ketolow.html
 
Tărâțele de psyllium sunt facultative dar aereaza aluatul si reprezintă o sursă foarte bogată de substanțe nutritive. Au în compoziție acizi grași esențiali, cum ar fi omega3 și omega6. 

 

INGREDIENTE

  • 220 g de brânză de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri bune de faina de cocos
  • 1 lingura de tarate psyllium (facultativ)
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de indulcitor erythritol
  • 2 linguri de nuca de cocos rasa
  • vanilie
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • grnitura: indulcitor, fructe de padure, smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu branza si cocos:

Amestecati branza cu indulcitorul, adaugati treptat ouale, vanilia, psyllium si  faina de cocos.
Cu mana luati din aluat si formati o chiftea. Terminati astfel aluatul. Dati-le prin nuca de ccocos rasa. Intr-o tigaie topiti ulei de cocos si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte.
Scoateti-i pe hartie absorbanta. Pudrati cu indulcitor pudra si serviti dupa dorinta: iaurt, smantana, dulceata, fructe de padure etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]