Mno, după o revizie prin cămară, am dat de câteva conserve (4) de fasole albă simplă, micuță, și o conservă mare de fasole neagră, ce se pregăteau să plece la gunoi că expirau repejor, așa că m-am pus la treabă.
Le-am combinat într-o fasole bătută, cam vânăție la culoare :D, Zmeișorii au fost cam sceptici, dar după ce au gustat-o s–a evaporat instant!
P.S. N-am mai avut timp nici de poze artistice, doar din cele de prezentare și de livrare către Zmeișori ;)
Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.
Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.
Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.
Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.
Pentru topping:
Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.
Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!
Se lasă la rece minim2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din dotare!
Spor și poftă bună! ;)
P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.