Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancare de urzici
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si...Citeste continuarea
Shaorma de casa
Postat de: ancutsa in PuiSe dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine. Intre timp, se...Citeste continuarea
Aperitiv cu ciuperci
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai spalam bine buretii de impuritati si ii taiem cubulete mici. Curatam ceapa si o taiem marunt.Punem tigaia wok pe foc sa se incinga, adaugam ulei, nu foarte mult, apoi adaugam ceapa si...Citeste continuarea
Briose copilaroase
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma. Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul,...Citeste continuarea
Prajitura Aurora
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea. Apoi se mixeaza si...Citeste continuarea
Ciorba de os afumat
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele. Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine. Dupa aceea, se adauga o...Citeste continuarea
Prajitura Taoko
Postat de: ancutsa in Mancare copiiMai intai pregatim crema de vanilie. Crema de vanilie: Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se...Citeste continuarea
Prajitura cu ness
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Pandispanul: Separam cele 5 oua. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, zaharul vanilat, iar cand spuma devine consistenta, adaugam rand pe rand...Citeste continuarea
Prajitura Lyra
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: Meea in DulciuriDulceata de capsuni reteta Spalam si taiem cubulete capsunile. Le punem intr-o oala maaare (in care facem dulceata) si le lasam la fiert 15 minute. Separat, amestecam zaharul,...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: ancutsa in PuiSe fierbe amestecul de legume (alegeti amestecul preferat, eu am folosit un amestec de orez, mazare, morcov si porumb) al dente, cu un praf de sare, putin unt, apa si ulei. Pieptii de...Citeste continuarea
Prajitura Cosmos
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se...Citeste continuarea
Fondant de ciocolata
Postat de: Floryella78 in DulciuriSe topeste untul cu ciocolata la foc mic ,amestecam, punem zaharul amestecam bine si lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale intregi unul cate unul amestecam dupa fiecare iar la final...Citeste continuarea
Tort cu biscuiti si crema de vanilie
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu rasol si...
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il...Citeste continuarea
Panna cotta cu cirese
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCiresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros. Se...Citeste continuarea
Varza cu afumatura
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam marunt varza, apoi o punem intr-o cratita la fiert. Se lasa la fiert aprox. 30-40 de minute si se mai adauga apa din cand in cand. Se potriveste de sare si se adauga...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: Dya in Dulceata / GemSe culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze. Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu conopida si...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateCartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se pune in apa cu sare la fiert. Morcovii se pun la fiert separat,iar conopida o spalam bine si intr-o craticioara punem apa si sare, iar cand...Citeste continuarea
Limonada cu capsuni si menta
Postat de: Criss in BauturiCapsunele curatate si spalate se pun intr-un vas impreuna cu cele doua frunzulite de menta si se paseaza cu mixerul vertical. (Se poate pune si mai multa menta daca va place, eu am vrut sa se...Citeste continuarea
Strudel cu ciocolata si capsuni
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai lasam aluatul la dezghetat. Apoi, cu ajutorul unui pahar taiem cercuri din aluat. Capsunile le taiem marunt. Punem pe cate un cerc putina ciocolata, adaugam capsune taiate, apoi il...Citeste continuarea
Penne cu ton la cuptor
Postat de: AndrutzaP in PennePennele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Se fierb cam 10 minute. Cand sunt fierte pastele, se scurg de apa si se aseaza 3/4 din cantitate intr-o tava de yenna...Citeste continuarea
Salata de varza
Postat de: Constelatialeu in SalateMai intai il trimitem pe cel mai mic la piata, Leone Cristian,sa cumpere o varza, el a zis ca vrea salata de varza, eu faceam de castraveti, din aia aveam in frigider. Deci ca sa...Citeste continuarea
Tort cu bezea si capsuni
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o...Citeste continuarea
Parfait cu capsuni
Postat de: Bunica in DulciuriJeleul Într-o crăticioară pune capșunele și zahărul la fiert. Amestecă tot timpul și sfarmă căpșunele. Când începe să se îngroașă ia de pe foc și...Citeste continuarea
Socata reteta bunicii, cu ghimbir
Postat de: amalia01 in Sirop / CompotSocata reteta bunicii Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse si cojile ramase bine spalate. Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si...Citeste continuarea
Salata de capsuni, creveti si...
Postat de: panacris in Fructe de mareSparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit....Citeste continuarea
Sushi din carne cu branza afumata...
Postat de: panacris in Mezel de casaCarne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține...Citeste continuarea
Sirop din flori de iasomie
Postat de: panacris in Sirop / CompotFlorile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc cu...
Postat de: Bunica in PorcIa o bucată de fleică de 1 kg. spălată, uscată cu prosoape de bucătărie. Feliază fleica cât mai subțire. Pune intr-un castron ierburile aromate, sarea, piperul și o lingură...Citeste continuarea
Prajitura vieneza cu capsuni
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se coc 2 blaturi separat. Un blat se prepara astfel: Se separa 4 oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare....Citeste continuarea
Tochitura din carne de porc, pui si...
Postat de: panacris in Slow CookerCarnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de...Citeste continuarea
Mancare cu mazare la Crook-Pot
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeTcuiește mazărea și spală boabele. Ceapa se curăță,spală si toacă mărunt. Boabele de mazăre ,ceapa tocată, uleiul, sarea, sucul de roșii si apa se pun în vasul aparatului....Citeste continuarea
Peltea din petale de trandafiri
Postat de: panacris in Dulceata / GemPetalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și zeama de la o lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata (fara coacere)
Postat de: aliliana in DulciuriGanache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra si amesteca pana se topeste toata ciocolata....Citeste continuarea
Tort cu ciocolata alba si jeleu de...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se...Citeste continuarea
Masala Chai - Ceai negru indian
Postat de: Anett in BauturiPunem laptele si apa intr-o oala si punem la fiert. Introducem toate condimentele. Inainte sa fiarba punem pliculetele de ceai negru. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de cateva minute apoi luam...Citeste continuarea
Somn en papillote
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde. Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia...Citeste continuarea
Inele de ceapa cu cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de coaja,se taie capetele si se taie in trei(adica feliile sa fie groase),se scot cu grija rondelele si se lasa deoparte. Cascavalul se taie felii subtiri,dupa care taiem in...Citeste continuarea
Cremsnit (rețeta clasica)
Postat de: AndrutzaP in PrajituriSe pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu! Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu cartof si susan
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea tocata se pune intr-un castron inalt,se adauga condimentele,ceapa tocata marut si usturoiul pisat. Paine se taie cu un cutit cat mai marunt,la fel si mararul,punem si oul si amestecam...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si caise
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma adaugam pe rand galbenusurile,...Citeste continuarea
Ceafa de porc inabusita
Postat de: momo121 in PorcFeliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt,...Citeste continuarea
Cartof umplut cu carnat in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano. Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa...Citeste continuarea
Tortilla umpluta cu ton si legume
Postat de: Satisfyyourcravings in TonSe fierbe sparanghelul 3 minute in apa cu sare. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie nonaderenta cu putin ulei de cocos. Se soteaza 1 minut, se adauga sare si...Citeste continuarea
PESTE CU LEGUME LA DRY COOKER
Postat de: amalia01 in Mancare copiiPestele il cureti si il stropesti cu zeama de lamaie , lasandu-l asa cca 20 minute. Intre timp cureti ceapa, usuroiul si ardeiul si le tai feliute subtiri (julienne). Codimentezi pestele cu...Citeste continuarea
Toast cu oua cremoase si spanac
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajeste felia de paine. Se toaca spanacul nu foarte fin si se soteaza intr-o tigaie nonaderenta 1 minut. Intre timp, se bat ouale ca pentru omleta si se adauga peste spanac,...Citeste continuarea
Somon cu sparanghel si salata de...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ung somonul si sparanghelul cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se aseza intr-o tava nu foarte mare si se coc 10-15...Citeste continuarea
Humus reteta, toast cu ou si avocado
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriHumus reteta Sparanghelul se fierbe in apa cu sare 3 minute. Se scurge de apa, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o tigaie cu putin ulei de cocos. Se soteaza 2 minute. Se...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi dulci cu menta...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca faina cu sare si piper. Se adauga apoi laptele amestecat cu ouale si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga mazarea, cartofii dulci, menta si busuiocul si se amesteca. Se...Citeste continuarea