Sunt excelente !
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.
Pentru aluat: 16 mini tarte
Pentru Lemon Curd (fără unt):
Pentru bezeaua italiană:
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigide. într-un borcan etans.
Se prepară aluatul:
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de mini tarte.
Înțepați cu o furculiță fundul formelor.
Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc.
Lăsați să se răcească.
Se prepară bezeaua italiană:
Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere . Verificați temperatura cu o sondă .
Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .
Când ajunge la 121 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .
Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.
Montare :
Se împarte crema pe fondurile de tartă .
Se decorează cu bezea sau nu :) .
Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.
Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.
Pofta Buna!!!!