Rulada cu crema de branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Iun 2016 | 3004 vizualizari

 

Mi-am pus in gand sa fac ceva dulce, in casa nu prea aveam multe ingrediente... am dat o fuga la frigider si am facut curatenie la branzeturi, ca tot se cereau mancate, asa ca m-am gandit sa fac o rulada umpluta cu crema de branza; 
A iesit o rulada super delicioasa, aromata si ce mai zici ca intr-o ora a fost gata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 5 oua mai mici
  • putina sare
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie si rom
  • Optional: cacao

Pentru umplutura:

  • 200g Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza:

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam bine totul pana la incorporare.

       Intr-o tava mare de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt am pus putin aluat amestecat cu cacao, pentru un aspect mai frumos al ruladei, (daca vreti sa incercati si vreti sa va iasa mai frumos, folositi un pos, eu am facut cu lingura, mai rapid :D) Dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat, nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca.20minute.

      Pentru crema: Ricotta, smantana si branza de vaci o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat in functie de cat de dulce va place, iar pentru un gust mai aromat se poate pune peste crema de branza si fructe proapete, doar atunci cand crema este intinsa pe rulada, pentru ca altfel fructele se stalcesc...

     Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan cu ajutorul prosopului pe hartia de copt indepartata si rulam usor, ne ajutam din nou de hartia de copt.

      Lasam putin, apoi desfacem rulada si ii punem umplutura, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata! O puteti imbunatati, se poate face si o glazura sau o pudrati cu zahar pudra, sunt foarte multe variante!

Cand s-a racit si daca nu s-a terminat, o puteti pastra la frigider, este perfecta pentru zilele calduroase!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu diverse umpluturi: ciocolata, mere, crema de cacao, crema de vanilie, dulceata etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza