Clafoutis cu cirese si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2016 | 5624 vizualizari

 

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 250 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • unt pt uns tava
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si ciocolata:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga coaja de lamaie, uleiul si laptele, amestecand usor. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza.

Se ia o tava de tarta si se unge cu unt. Se aseaza uniform ciresele. Se toarna compozitia peste cirese iar deasupra se rade ciocolata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 15:36

super bun

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:50

Imi lasa gura apa :">

mirela0911 1

05.07.2016, 11:13

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea