Adica am combinat dulceata de fragi si gem de caise, de foame gemi cand esti la dieta.....
Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le mixam, apoi le incorporam in albusuri, cu miscari lente. Cernem faina si praful de copt si incorporam usor sa nu obtinem cocoloase. Compozitia obtinuta o impartim in cele doua tavi. Cacaua o amestecam cu gemul de caise si apoi o punem in cele doua tavi, pe mijlocul.
Apoi ne apucam de compozita 2, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam dulceata de fragi, omogenizam, iar la final incorporam faina si praful de copt cernute. Compozitia 2 o punem peste compozitia 1 din tavi, impartita in mod egal. Dam tavile in cuptorul preincalzit si sunt gata cand trec testul scobitorii. Scoatem tavile din cuptor si le lasam sa se raceasca bine.
1
Ies doua checuri mari, facute in tavile de cozonac