Dulceata de cirese

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 3345 vizualizari

 

M-am inspirat de aici,tare buna e http://www.teoskitchen.ro/2012/07/dulceata-de-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese(raman aprox 2.5 kg fara samburi)
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal.

Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul.

Se pune la fiert la foc mic pentru circa 2-3 ore.

Se testeaza pe o farfurie pentru a vedea daca este facuta.

Borcanele se spala bine,se usuca bine,se pun intr-o tava,se aprinde cuptorul la foc minim,se lasa cam 10-20 minute.

Dulceata se toarna in borcane dupa ce sa oprit focul.

Se inchid bine si se lasa deoparte,acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

30.06.2016, 23:42

multu

simona72 1

01.07.2016, 12:09

Bya Ralu 1

01.07.2016, 13:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de struguri