Dulceata de cirese

de Bya Ralu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 3213 vizualizari

 

M-am inspirat de aici,tare buna e http://www.teoskitchen.ro/2012/07/dulceata-de-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese(raman aprox 2.5 kg fara samburi)
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal.

Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul.

Se pune la fiert la foc mic pentru circa 2-3 ore.

Se testeaza pe o farfurie pentru a vedea daca este facuta.

Borcanele se spala bine,se usuca bine,se pun intr-o tava,se aprinde cuptorul la foc minim,se lasa cam 10-20 minute.

Dulceata se toarna in borcane dupa ce sa oprit focul.

Se inchid bine si se lasa deoparte,acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

30.06.2016, 23:42

multu

simona72 1

01.07.2016, 12:09

Bya Ralu 1

01.07.2016, 13:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese negre