Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cornulete fragede
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: nico_nico in PiineIntr-un bol mai mare se pune apa calda, zaharul,drojdia si 1 pahar de faina.Amestecati cu telul sa se uniformizeze.Se lasa la dospit cam 10-15 minute ca sa se activeze drojdia, apoi se adauga...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: nico_nico in PrajituriPentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: nico_nico in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Din branza,oua,faina,zahar,zahar vanilat,sare,unt topit si racit si bicarbonat se face un aluat potrivit care sa nu se prinda de maini.Din...Citeste continuarea
Margarete si cornulete cu dulceata
Postat de: nico_nico in PrajituriDin faina,untura,smantana,oua,lapte+drojdie si zahar se pregateste coca.Se amesteca bine pana se dezlipeste bine de maini.Se lasa la rece 2 ore apoi aceasta coca se imparte in patru...Citeste continuarea
Placinta rulada cu branza
Postat de: nico_nico in PrajituriAluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura...Citeste continuarea
BAIGLI(Cozonacel cu nuca)
Postat de: nico_nico in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si...Citeste continuarea
PLACINTA CU CARNE
Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carnePentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune si nuca
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea
GOGOSI PUFOASE
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si boti
Postat de: trifadalia in PrajituriIngredientele penstru aluat se amesteca toate intr-un vas si se fac doua bile care se pun la rece pana a doua zi. Se bat albusurile spuma cu 150 gr de zahar din cel 250. celelalte ingrediente...Citeste continuarea
Gogosele din aluat pripit
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea
Mini Pizza
Postat de: nico_nico in PizzaPentru aluat se amesteca toate la un loc,se framanta bine si se lasa la dospit circa 30 minute.Apoi se intinde in foaie se intinde bulionul cu cimbrul apoi razuim cascavalul,punem ceapa si ardelul...Citeste continuarea
Tarta cu ricotta si glazura de...
Postat de: trifadalia in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: trifadalia in PrajituriDrojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca, visine si crema...
Postat de: trifadalia in PrajituriSe face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte. Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste...Citeste continuarea
Mosocoarna cu prune
Postat de: nico_nico in PrajituriDin faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar. Din...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu pastrama de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCarnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de nuca si biscuiti
Postat de: trifadalia in DulciuriPentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitorul.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si...Citeste continuarea
Placinta cu branza, marar si ceapa
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriDizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg...Citeste continuarea
Placinta impletita cu mere si stafide
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca...Citeste continuarea
Supa de tascute
Postat de: trifadalia in SupeCeapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert. Intre timp faci aluatul(patura) din oua si...Citeste continuarea
Placinta cu foi fine
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul ,zaharul vanilat,oul,stafidele,...Citeste continuarea
Mezes cu crema de nuca
Postat de: trifadalia in DulciuriPui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la bain-mare pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata ,...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac(ludaie)
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim...Citeste continuarea
Placintele pufoase de toamna
Postat de: nico_nico in PrajituriSe amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute....Citeste continuarea
Fluturasi cu gem
Postat de: Nadyne in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut. In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul,...Citeste continuarea
Varza dulce calita
Postat de: Nadyne in Mancaruri de legumeVarza se curata de frunzele vestede de la suprafata, apoi se toaca fideluta. Intr-un vas incapator, incingem putin ulei sau untura si adaugam varza, in transe, deoarece este...Citeste continuarea
Painici norisor
Postat de: RuxyRux in PiineReteta prevede 1/4 lingurita cream tartar, eu am inlocuit cu 3 lingurite zeama de lamaie. Eu nu am avut crema de branza dar am preparat-o dintr-o bucatica de branza cremoasa si doua linguri de...Citeste continuarea
Painici umplute cu dulceata de...
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Tarta cu nuca de cocos
Postat de: mirela0911 in PrajituriCrusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat...Citeste continuarea
Merluciu prajit in faina de malai...
Postat de: claudiaO in PesteCum se prepara Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla Mai intai avem grija sa dezghetam pestele- congelat fiind- fara sa il bagam in apa. Dupa ce s-a dezghetat, il spalam cu un jet...Citeste continuarea
Cum se face Painea cu faina integrala
Postat de: Bucataras in PiineDizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...Citeste continuarea
Zacusca de fasole cu naut si ardei...
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCeapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...Citeste continuarea
Tort diplomat cu iaurt si ananas
Postat de: Oana in TorturiScurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi dulci cu...
Postat de: Oana in SupePune untul intr-o craticioara si lasa-l sa se topeasca Adauga ceapa taiata cubulete si las-o sa se inmoaie Pune cartoful dulce taiat cuburi...Citeste continuarea
Supa de pui cu taietei de casa
Postat de: amalia01 in SupeZarzavatul il cureti de coaja si il speli sub jet de apa rece. Carnea de pui o speli si pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand este fiarta de jumatate adaugi zarzavatul si lasi la foc...Citeste continuarea
Supa crema de broccoli si morcovi...
Postat de: Oana in SupePune la fiert in 2 litri de apa morcovii, ceapa si tulpina de broccoli, taiate cuburi Cand sunt fierte, adauga buchetele de broccoli spalate si scurse de apa si lasa-le inca 5 minute...Citeste continuarea
Burger cu somon
Postat de: simona72 in SomonPentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam...Citeste continuarea
Placinta impletita cu branza si mere
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Cernem faina intr-un bol. Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura. Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa...Citeste continuarea
Chec alb cu lamaie
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemArdeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert...Citeste continuarea
Pui crocant la cuptor
Postat de: Nadyne in Aperitive / GarnituriTaiem fasii de pui, potrivit de groase. Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora....Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Lapti pane
Postat de: Bunica in PesteSpală lapții și lasă-i pentru 15 minute în apă cu sare. Scurge apa, usucă lapții cu șervețele absorbante. Sărezi, piperezi și condimentezi lapții. Pune făina...Citeste continuarea
Aluat pentru placinte
Postat de: gabriel39 in DulciuriLaptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste. Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata...
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam...Citeste continuarea
Mamaliga clasica
Postat de: claudiaO in PiinePunem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam 250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din...Citeste continuarea
Porc Sichuan
Postat de: AndrutzaP in PorcIncepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din...Citeste continuarea