O tocanita aromata...
Spalam carnea si o punem la fiert. Spumuim si adaugam sare. Lasam sa fiarba pana se desprinde de pe oase, completand cu apa calda cand scade. Intre timp pregatim legumele: taiem prazul rondele, ceapa, ardeiul, feniculul si marul cubulete, ciupercile felii. Cand este fiarta carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si o taiem cuburi. Supa o pastram. Punem prazul si ceapa la calit in ulei incins, lasam 2-3 minute si adaugam un polonic de supa in care a fiert carnea, ardeii, ciupercile si feniculul. Dupa cca. 5 minute, adaugam carnea si 1/2 lingurita chimen, acoperim cu supa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte legumele, asezonam cu sare si cardamom si punem marul. La sfarsit adaugam vinul,mai lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Clatim quinoa cu apa rece si o punem la fiert cu frunze de dafin pentru 20 de minute. Servim cat mai calda.
1
ca sa fiarba mai repede, puneti o lingura de inox in oala in care fierbe carnea.
2
daca va ramane supa, se poate congela.
3
se poate folosi carne de vita in loc de carne de tap
4
chimenul este bun pentru cei care au probleme la stomac din cauza cepei.