Dimineață am fost la piață și cînd îmi spuneam că am terminat cumpărăturile, văd la o bătrână ardei gras, mai micuț. În mintea mea zic: ăsta e bun de umplut cu orez! Zis și făcut. Întreb: mamaie cu căt dai ardeiul?
Răspunde: dă-mi 2 lei pe tot.
2 lei i-am dat, dar pe tot nu l-am luat:)))))) Până acasă s-au schimbat planurile și am folosit doar un ardei:))))))))
Curăță si spală toate legumele.
Toacă-le sau rade-le după preferință.
Pune la incins uleiul într-un wok.
Adaugă ceapa în uleiul încins și las-o până devine translucidă.
Adaugă pe rând ardeiul și rădăcinoasele tocate mărunt sau rase.
Călește legumele până sunt pregătite pe jumătate.
Pune peste ele 200 ml apă caldă.
Lasă să fiarbă 2-3 minute și adaugă orezul spălat.
Fierbe până s-a fiert orezul.
Când orezul este fiert, adaugă fructele de mare prefierte.
Condimentează după gust, stinge focul si adaugă pătrunjelul tocat.
Se servește alături de salată verde sau cu salată de murături.