O minunatie aceste fursecuri. Pur si simplu se topesc in gura..
Am preluat reteta de la Deyu: http://delightswithdeyu.blogspot.ro/2015/03/fursecuri-fragede-de-post.html :-)
Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati).
Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am adaugat sarea, praful de copt, lingura de apa si esenta de vanilie.
Se incorporeaza si faina in doua transe si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. (imediat se intampla si asta) ;)
L-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la congelator pentru 30 de minute apoi inca 30 de minute la frigider.
Pe un blat infainat se pune aluatul, se intinde o foaie subtire si se decupeaza (formeaza) forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Au stat la cuptor 15 minute (in cazul meu), apoi le-am lasat la racit si le-am umplut cu gem de capsuni.
O bunatate chiar daca sunt de post.
Abia astept sa incerc si alte retete de fursecuri cu oua, ciocolata, unt.
1
gemul se poate inlocui cu unul de caise, piersici, zmeura.
2
margarina trebuie sa stea la temperatura camerei inainte.