Fursecuri fragede de post

de Aletta in Prajituri, 20 Noi 2016 | 7094 vizualizari

 

O minunatie aceste fursecuri. Pur si simplu se topesc in gura..
Am preluat reteta de la Deyu: http://delightswithdeyu.blogspot.ro/2015/03/fursecuri-fragede-de-post.html :-)
 

 

INGREDIENTE

  • 125 g margarina Rama
  • un praf de sare
  • 1 lingura de apa (se poate si lapte de soia)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • aproximativ 200 gr de faina
  • 2 linguri zahar pudra (Dr Oetker)
  • jumatate plic praf de copt
  • gem de capsuni (sau oricare altul)
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati).

Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am adaugat sarea, praful de copt, lingura de apa si esenta de vanilie.

Se incorporeaza si faina in doua transe si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. (imediat se intampla si asta) ;)

L-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la congelator pentru 30 de minute apoi inca 30 de minute la frigider.

Pe un blat infainat se pune aluatul, se intinde o foaie subtire si se decupeaza (formeaza) forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Au stat la cuptor 15 minute (in cazul meu), apoi le-am lasat la racit si le-am umplut cu gem de capsuni.

O bunatate chiar daca sunt de post.

Abia astept sa incerc si alte retete de fursecuri cu oua, ciocolata, unt.

 

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu unul de caise, piersici, zmeura.

2

margarina trebuie sa stea la temperatura camerei inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)