Fursecuri fragede de post

de Aletta in Prajituri, 20 Noi 2016 | 6924 vizualizari

 

O minunatie aceste fursecuri. Pur si simplu se topesc in gura..
Am preluat reteta de la Deyu: http://delightswithdeyu.blogspot.ro/2015/03/fursecuri-fragede-de-post.html :-)
 

 

INGREDIENTE

  • 125 g margarina Rama
  • un praf de sare
  • 1 lingura de apa (se poate si lapte de soia)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • aproximativ 200 gr de faina
  • 2 linguri zahar pudra (Dr Oetker)
  • jumatate plic praf de copt
  • gem de capsuni (sau oricare altul)
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati).

Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am adaugat sarea, praful de copt, lingura de apa si esenta de vanilie.

Se incorporeaza si faina in doua transe si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. (imediat se intampla si asta) ;)

L-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la congelator pentru 30 de minute apoi inca 30 de minute la frigider.

Pe un blat infainat se pune aluatul, se intinde o foaie subtire si se decupeaza (formeaza) forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Au stat la cuptor 15 minute (in cazul meu), apoi le-am lasat la racit si le-am umplut cu gem de capsuni.

O bunatate chiar daca sunt de post.

Abia astept sa incerc si alte retete de fursecuri cu oua, ciocolata, unt.

 

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu unul de caise, piersici, zmeura.

2

margarina trebuie sa stea la temperatura camerei inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu dulceata din fructe de padure