O reteta inspirata de la bucataras Timea, cu mici modificari.
Merita sa incercati, foarte gustoasa.
Incepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele.
Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt.
Lasam pe foc cateva minute pana se inmoaie.adaugam patrunjel.
Aprindem cuptorul.
Carnea o intindem pe masa de lucru si o batem un pic sa o mai subtiem daca e nevoie.
Luam o tigaie, punem pe foc fara ulei. Carnea o saram un pic, piperam si o punem in tigaie pentru cateva minute pe ambele parti.
Intindem foietajul, il taiem in doua. Il mai intindem cu sucitorul si marginile le taiem in fasii ca sa putem impleti la sfarsit.
In mijloc punem legumele usor racite, deasupra punem bucata de carne si impletim foietajul. Ungem cu galbenusul de ou si presaram cu seminte de susan.
Punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Dam la cuptor la 180° cam 20 minute, pana se rumeneste foietajul.
1
Se poate folosi si alt tip de carne (vita, pui).