Facand ordine prin camara am gasit dispozitivul cu care faceam biscuiti spritati cand eram copil. Am sunat-o pe mama, dar nu mai avea reteta...Am cautat prin site-urile culinare pana cand o prietena mi-a sarit in ajutor ( Multumesc Sidy!) . Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu imi pun amprenta pe ea...
Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.
500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.
Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.
Adaugi laptele cate putin, alternativ cu restul de faina si framanti pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Aluatul astfel obtinut il dai prin masina de tocat carne la care ai atasat dispozitivul special si formezi biscuitii de cca 4-5 cm, pe care ii asezi in tava cu hartie de copt.
Dai tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Intre timp pregatesti glazura, topind ciocolata pe baie de abur, la care adaugi frisca.
Lipesti biscuitii doi cate doi cu crema de ciocolata, iar capetele le pensulezi cu glazura de ciocolata.
Servesti cu drag!
Tips&Tricks: Am pastrat o parte din biscuiti si i-am pudrat cu zahar...asa cum facea mama.
1
biscuiti
2
copilarie
3
fursecurim, biscuitim si premii primim