Va las o reteta de fursecuri delicioase, aromate si care de ce stau, de ce se fac mai fragede, mai bune...Mmmm, am pus si un cappucino langa si am savurat cateva bucati. Daca doriti sa le serviti simple, fara crema, atunci mai puneti zahar pentru ca nu sunt prea dulci.
Pentru crema:
Fursecurile:
Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema.
Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam.
Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam.
Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala.
Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi framantam cu mainile.
Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.
Il acoperim cu folie alimentara si il dam 20 de minute la frigider.
Presaram putina faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtire.
Decupam fursecuri cu o forma, le asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
La jumatate din fursecurile din tava, le facem o gaura pe mijloc, ajutandu-ne de un capacel.
Strangem aluatul dintre fursecuri, iar intindem o foaie subtire, iar decupam fursecuri.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca.
Crema:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un bol de inox.
O topim pe baie de aburi, apoi o dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.
Mixam putin smantana pana devine crema, punem cate putina ciocolata racorita si amestecam usor cu o spatula. La final adaugam coaja rasa de portocala
Dam crema la frigider 20-30 de minute.
Scoatem crema dupa acest timp, lipim fursecurile.
Luam un fursec intreg, il ungem cu crema, deasupra punem un fursec decupat. La fel procedam cu toate.
In mijloc, unde se vede crema, presaram bombonele decorative.
Le acoperim cu folie si le pastram la rece. Mi-au iesit 34 de bucati.
Servim ori de cate ori dorim, pana le terminam 😉.
Sa aveti pofta!