Tort cu ciocolata si capsuni

de CameliaR in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 3982 vizualizari

 

Din pacate, nu am reusit sa fac o poza frumoasa si nici o poza la sectiune. A fost un tort foarte delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca
  • 400 g mascarpone
  • Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
  • Pentru insiropat:apa+zahar
  • Glazura oglinda:
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • bomboane Raffaello si cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema de ciocolata:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra,rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema de capsuni:

Punem capsunele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste capsune. Amestecam si spumam de cateva ori, iar apoi luam craticioara de pe foc.  

Asamblare: Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3-4 linguri de crema de capsuni. Intindem uniform. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de capsuni ramasa si nivelam. Punem 4 linguri de crema de ciocolata si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Pastram restul de crema de ciocolata pentru a imbraca tortul. Lasam tortul peste noapte si il imbracam in glazura a doua zi. Eu nu am avut suficient timp si am lasat tortul 4 ore la frigider iar apoi l-am scos si l-am imbracat in glazura. L-am lasat la frigider peste noapte. 

Glazura oglinda: Intr-un bol mic punem gelatina la hidratat in de 30 ml apa rece. Intre timp, punem intr-o craticioara cacaua, apa, zaharul si frisca. Lasam pe foc mic pana zaharul se topeste. Strecuram glazura dupa ce am luat-o de pe foc. Topim gelatina la bain-marie iar apoi o adaugam in glazura. Amestecam usor pana la omogenizare. Lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam la frigider 10 minute. Trebuie sa asezam tortul pe un gratar (eu am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde) iar sub gratar trebuie sa avem o tava in care sa se scurga glazura. Imbracam tortul in crema de ciocolata ramasa. Turnam glazura. Repetam de mai multe ori acest procedeu pana tortul este frumos imbracat in glazura. L-am lasat in frigider pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort caucazian