Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

de Panacris in Rata, 20 Noi 2016 | 13960 vizualizari

 

No, după atâte dulcegăriii, musai trebuie să stabilim echilibrul  ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți pulpe de rață 
  • 2 bucăți mari ceapă galbenă 
  • cca. 500 gr ciuperci champignon
  • cca. 300 ml vin roșu 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  •  ½ linguriță mirodenii de ptr friptura de rață de la LIDL
  • ½ legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata, ceapa si ciuperci:

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia principală  se adaugă  ceapa curățată și tăiată julien, ciupercile spălate și înjumătățite, ce se lasă la înăbușit cca.  5 minute acoperit. Apoi se adaugă carnea de rață, se asezonează de mirodenii, se aromatizează cu vinul roșu și pătrunjelul și se lasă la fiert, acoperit,  la foc mic cca. 40 minute.

Se servește ca atare simplă, cu pâine, garnitură de orez, paste sau cartofi ;)

 

Spor și pofă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata, ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.11.2016, 20:22

simona72 1

22.11.2016, 08:08

Imi place rata, reteta e tare buna, iar mirodeniile sunt super...si eu le folosesc!

trifadalia 1

25.09.2018, 08:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale