A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Biscuiti cu bezea si lamaie

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci

Postat de: MotanLaOale in Salate

Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare si cand este facut se taie cuburi mici. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Bagheta se taie in 4-5 bucati si se scoate miezul cu un cutit sibtire si lung. De preferat ca marimea bucatilor taiate sa fie cat latimea feliilor de cascaval. Se taie sunca in batoane de...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de: stefy_a in Dulciuri

- untul se mixeaza cu zaharul, esenta de lamaie si coaja de lamaie - se adauga cate un ou, pe rand, mixand pana se incorporeaza primul ou, apoi se adauga si al doilea si se mixeaza bine - se...Citeste continuarea

Fursecuri cu ovaz, halva din...

Postat de: simona72 in Dulciuri

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare...Citeste continuarea

Orez cu prune uscate la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Orezul se spala in 2-3 ape si se lasa in apa rece 30 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt. Prunele daca sunt din piata se spala cu apa calduta si se scot samburii daca au. Eu am...Citeste continuarea

Kourampiedes

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender. Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se...Citeste continuarea

Saleuri grecesti cu masline

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Untul rece se feliaza, se amesteca cu branza faramitata, cu oul, parmezanul, faina si praful de copt, praful de turmeric si uleiul de masline. Se framanta aluatul pana la omogenizare, apoi pe o...Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu bulion

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam  apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat  si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe...Citeste continuarea

Placinta taraneasca cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie, smantana si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza. Se pune faina treptat si praful de copt...Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu crema de branza...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.  Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o...Citeste continuarea

Chec la tava cu nuci si mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor  Separăm ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat  si mixam pana se topeste. Adăugăm si galbenusurile, zeama si coaja de...Citeste continuarea

Biscuiti cu banane

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi oul si mai mixam 2-3 minute. Banana o pasam cu o furculita si o adaugam peste compozitie. Ciocolata o taiem...Citeste continuarea

Lapte de pasare cu sos de zmeura

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam...Citeste continuarea

Biscuiti de casa, cu cafea

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi, iaurt si...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la...Citeste continuarea

Bomboane cu nuca de cocos,...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție. Se desface conserva de lapte condensat (sau...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu cacao si...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se...Citeste continuarea

Zacusca de ghebe

Postat de: Ksenya in Zacusca

Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape....Citeste continuarea

Prajitura cu gutui si mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Umplutura :Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora...Citeste continuarea

Placinta cu Branza Dulce fara Blat

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom; - Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale; - Separați albușurile de...Citeste continuarea

Orez cu ghimbir, carne de porc si...

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam ceapa, o taiem cubulete si o punem la calit in ulei incins. Adaugam si carnea taiata cubulete. Ardeiul il taiem si pe el cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare si le...Citeste continuarea

Gulas de porc la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Carnea se spala, se usuca si se taie bucati. Costita se taie bucati mari. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se taie...Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de miere, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand...Citeste continuarea

Gogosi cu smantana

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute. Restul de faina o punem intr-un castron mare. Se toarna...Citeste continuarea

Costite afumate cu bere, la cuptor

Postat de: licurici_lra in Porc

Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit....Citeste continuarea

Coaja rasa de lamaie, limeta si...

Postat de: licurici_lra in Conserve

Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba. Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja...Citeste continuarea

Ardei iuti la borcan

Postat de: licurici_lra in Conserve

Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Se lasa putin la racit. Ardeii se spala si se pun in borcane. Otetul cald se toarna peste ardei, apoi se pun...Citeste continuarea

Tort diplomat cu iaurt de visine

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Rondelele de ananas se pun la scurs intr-o sita. Piscoturiile se dau prin compotul de ananas pe ambele parti,si se aranjeaza intr-o tava cu pereti detasabili de tort,de diametrul de 22 cm....Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de piper

Postat de: Constelatialeu in Porc

Pentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat...Citeste continuarea

Varza murata

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul...Citeste continuarea

Rulada din carne tocata, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmentul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu menta,...

Postat de: licurici_lra in Prajituri

1.             Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta....Citeste continuarea

Piept de pui cu gutui

Postat de: licurici_lra in Pui

1.             Bucatile de piept de pui se spala, se curata si se dau cu sare si piper. ...Citeste continuarea

Biscuiti asortati Pernutele Printesei

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la...Citeste continuarea

Fursecuri pentru mos craciun

Postat de: ildiko78 in Dulciuri

Se amesteca untul cu zaharul pina devina cremos ,se adauga oul ,faina si praful de copt,se pune intr-o folie si se baga la frigider 30 de minute Se rastoarna pe un platou ,se framanta pina...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si nuca de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam...Citeste continuarea

biscuiti de casa

Postat de: ildiko78 in Dulciuri

Se amesteca margarina cu zaharul ,se adauga ouale si la urma faina amestecata cu praful copt Se framanta si se fac biscuiti cu forma speciala atasata la masina de tocat Citeste continuarea

cos de vanilie

Postat de: ildiko78 in Dulciuri

se amesteca toate ingredientele si se lasa la rece pina a doua zi A doua zi se mai adauga faina cit cuprinde ca sa iese un aluat mai tare din care facem fursecurile Se intinde o foaie,se...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Se pun cei 3 l de apa la fiert impreuna cu vegeta. Cand incepe sa clocoteasca se adauga legumele curatate si taiate in bucati mai mari. Dovlecelul se adauga dupa vreo 15 minute. Se fierb...Citeste continuarea

Fursecuri marmorate de ciocolata

Postat de: Nadyne in Dulciuri

 Untul se topeste in ulei, dupa care lasam la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam, in fir subtire, uleiul si untul, omogenizam si punem faina,...Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si mousse de...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Crema de vanilie: se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat...Citeste continuarea

Vitel la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Vita

Am fasonat [modelat , format] bucatile de carne sa aiba aproximativ aceiasi marime . Intr-o tigaie mare , incapatoare [ Wok Tefal]am pus carnea sa se rumeneasca impreuna cu untura...Citeste continuarea

Fursecuri M&M

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina, cu cele 40 g de cacao, praful de copt si sarea. Trecem prin sita acest amestec o singura data. Intr-un alt bol mixam gemul/dulceata, zaharul si uleiul. Adaugam...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: licurici_lra in Supe

Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate....Citeste continuarea

Chec cu banane, cu nuci si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pasam cu o furculita bananele. Apoi, punem untul intr-un bol impreuna cu zaharul si omogenizam bine sau putem mixa cu mixerul. Adaugam ouale si  bananele pasate, esenta si amestecam...Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia...Citeste continuarea

Pizza cu Blat de Conopida

Postat de: BakeUpArtist in Pizza

Reteta aceasta este pentru o pizza de 28 de cm diametru.  Blat de conopida - Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie; - Puneți conopida...Citeste continuarea

Cozonaci Secuiesti (Kurtos Kalaks)

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml), 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Maiaua obitinuta se lasa...Citeste continuarea

Salata de vinete cu gogosar copt

Postat de: autodiag in Salate

Vinetele se pun intr-o sita pentru a se scurge bine. Gogosarii se coc la flacara aragazului, apoi se pun intr-un craticor, se presara sare grunjoasa peste ei si se acopera craticiorul cu un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]