Un pateu ceva mai light, dar la fel de delicios.
Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem.
Incingem untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si adaugam ceapa. Amestecam ocazional, pana ceapa devine translucida. Punem ficateii si amestecam pana isi schimba culoarea si se patrund . Dam jos tigaia si o lasam sa se racoreasca. Punem intr-un vas adanc ficateii cu ceapa, lintea, sare, piper macinat si mixam bine. Daca este nevoie adaugam putin din zeama in care a fiert lintea.
Servim pateul de felii de paine prajita unse cu ulei de masline, pe care presaram amestec de ierburi aromate si piper rosu.