Tuslama

de Bucataras Diana in Vita, 11 Dec 2016 | 5700 vizualizari

 

Deoarece nu am avut destula burta am folosit si ciuperci. Mie imi place ce a iesit. :) Timpul de pregatire variaza in functie de burta folosita. Daca este prefiarta, timpul de fierbere se va micsora semnificativ.  De data aceasta, am avut burta cruda.

 

INGREDIENTE

  • 500 g burta
  • 1 os de vita
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 capatani mici de usturoi
  • 150 g iaurt cremos
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuslama:

Spalam burta bine in apa cu otet. O punem la fiert, cu osul de vaca. Spumuim bine si lasam sa fiarba la foc mic. Cand se inmoaie carnea, adaugam morcovul si ceapa, intregi. Cat timp fierbe carnea, curatam usturoiul si il pisam. Cand este fiarta carnea, o scoatem si o lasam la racorit. Morcovul il scoatem si il tocam cubulete, iar ceapa o aruncam. Dupa ce s-a racorit carnea, taiem burta in bucatele potrivite,  scoatem carnea de pe os si o taiem si pe aceasta. Incingem un pic de ulei sau unt intr-o oala si adaugam carnea. Lasam sa se rumeneasca putin, adaugam morcovul si ciupercile si stingem cu zeama in care a fiert burta. Dupa ce se inmoaie ciupercile, adaugam usturoiul pisat amestecat cu iaurt, asezonam de sare si piper si lasam sa mai dea cateva clocote. Servim aproape fierbinte cu gogosari murati. Pofta buna!

TIPS-URI

1

nu uitati sa puneti o lingura de inox cand fierbeti burta. Va fierbe mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon