Prajitura frageda cu mere

de Bunica in Prajituri, 10 Dec 2016 | 40147 vizualizari

 

Prajitura frageda cu mere o recomand pentru perioadele de post si nu numai. Este delicioasa! Va rog, nu ziceti .............cah, e cu margarina! Nimic din ce nu e in exces, nu face rau! Mulțumesc Ina pentru retetă si implicit altui bucătaraș drag.;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 10 linguri cu apă
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 5-600g făină
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 2 kg mere
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriță scorțișoară
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Spală și curăță merele de coajă.

Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Călește merele până își schimbă culoarea.

Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute.

Pune merele într-o strecurătoare si lasă-le sa se scurgă zeama.

Pune merele într-un vas si amestecă scorțișoara.

Aluatul

Pune 500 g făina, într-un vas de frământat.

Fă un locas în mijlocul grămăjoarei de făină, adauga apa, uleiul, sarea, margarina moale și bicarbonatul de sodiu peste care ai pus zeama de lămâie.

Frământă un aluat până nu se lipește de mână; să nu fie foarte moale.. Dacă este nevoie, adaugă puțină făină.

Restul de făină îl folosești la întins foile.

Pune aluatul într-un castron și acoperă-l cu folie alimentară.

Lasă la frigider 10-15 minute.

Împarte aluatul in 3-4 părți în funție de tava în care ti-ai propus să faci prăjitura.

Ia tava si tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Întinde o foaie de 0,5 cm.

Pune foaia în tavă, peste care adaugă un strat generos de mere.

Apoi aluat, mere, aluat, mere, ultimul strat să fie aluat.

Dă tava la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 35-40 minute, până trece testul cu scobitoartea.

Scoate tava, lasă să se răcească, porționează și pudrează prăjitura.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi