Prajitura frageda cu mere o recomand pentru perioadele de post si nu numai. Este delicioasa! Va rog, nu ziceti .............cah, e cu margarina! Nimic din ce nu e in exces, nu face rau! Mulțumesc Ina pentru retetă si implicit altui bucătaraș drag.;)
Spală și curăță merele de coajă.
Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Călește merele până își schimbă culoarea.
Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute.
Pune merele într-o strecurătoare si lasă-le sa se scurgă zeama.
Pune merele într-un vas si amestecă scorțișoara.
Aluatul
Pune 500 g făina, într-un vas de frământat.
Fă un locas în mijlocul grămăjoarei de făină, adauga apa, uleiul, sarea, margarina moale și bicarbonatul de sodiu peste care ai pus zeama de lămâie.
Frământă un aluat până nu se lipește de mână; să nu fie foarte moale.. Dacă este nevoie, adaugă puțină făină.
Restul de făină îl folosești la întins foile.
Pune aluatul într-un castron și acoperă-l cu folie alimentară.
Lasă la frigider 10-15 minute.
Împarte aluatul in 3-4 părți în funție de tava în care ti-ai propus să faci prăjitura.
Ia tava si tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Întinde o foaie de 0,5 cm.
Pune foaia în tavă, peste care adaugă un strat generos de mere.
Apoi aluat, mere, aluat, mere, ultimul strat să fie aluat.
Dă tava la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 35-40 minute, până trece testul cu scobitoartea.
Scoate tava, lasă să se răcească, porționează și pudrează prăjitura.