Aperitive platou cu ciupercute in malai

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2016 | 4730 vizualizari

 

Am dus la serviciu un platou cu gustari. Fiind post, am adaptat reteta pentru ciupercute. Asa, sa fie ceva sa pot servi si eu.

 

INGREDIENTE

  • Cascaval cu chimen
  • Salam crud -uscat cu crusta de piper
  • Sunca afumata de porc+ pasta de hrean
  • Pastrama de vita
  • Castraveciori in otet
  • Rosii cherry
  • Salata verde

Pentru ciupercute in malai :

  • o caserola de ciupercute champignon mici
  • 1 lingurita amestec pudra de ceapa, usturoi, ardei deshidratat
  • 2 linguri faina alba
  • o lingura mustar
  • 1 varf pudra turmeric
  • piper
  • sare
  • apa
  • faina de malai
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive platou cu ciupercute in malai:

  1. Ciupercutele se limpezesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita.
  2. Se pun ciupercile intr-un bol si se condimenteaza cu amestecul de legume deshidratate.
  3. Se prepara din faina alba, mustar, turmeric, sare, piper si apa un amestec de grosimea unei smantani mai lichide .
  4. In acest amestec se introduc ciupercile.
  5. Se scot ciupercile una cate una si se tavalesc prin faina de malai.
  6. Se prajesc in ulei incins.
  7. Scoateti ciupercile pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de ulei.
  8. Feliati cascavalul.
  9. Spalati rosiile si salata.
  10. Scurgeti castraveciorii de zeama.
  11. Ungeti feliile de sunca cu pasta de hrean si le rulati.
  12. Asezati totul frumos pe platou.
  13.  Serviti impreuna cu prietenii.

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie sa fie incins cand introduceti ciupercile la prajit.

2

Scoateti ciupercile pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive platou cu ciupercute in malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu carnati