Iepure umplut

de amalia01 in Iepure, 12 Dec 2016 | 5064 vizualizari

 

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa.
Va fac o propunere pentru masa de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc trunchi de iepure, partea cu coastele
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 oua
  • 50 g fulgi de porumb sfaramati
  • 1 lgt sare de mare Kotanyi
  • 1/2 lgt piper Kotany
  • 250 g ciuperci Home Garden
  • 1 lgt boia dulce
  • 50 ml ulei aromatizat cu oregano
  • 1 vf de lgt rozmarin macina Kotany
  • 1 lgt Maggi Secretul gustului intensavor legume
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure umplut:

Iepurele il speli bine.

 Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat, timp de 8 ore.

Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu carnea tocata, restul de sare si piper, plus rozmarinul si ciupercile taiate marunt , oul batut amestecat cu fulgii sfaramati. Framanti bine totul si umpli trunchiul de iepure cu acesta.

Cosi bine burta iepurelui si asezi totul intr-o tava termorezistenta, cu pereti inalti.

Adaugi uleiul si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit pentru 1 ora si 30 de minute.

Indepartezi hartia de copt, faci focul mic si, din cand in cand, pui din sosul din tava peste carne si lasi la cuptor inca 30 de minute, pana cand prinde o culoare frumoasa, rumena.

 

Servesti imediat, taiat felii cu garnitura preferata. Eu am folosit legume la gratar.

TIPS-URI

1

carne de iepure

2

masa festiva

3

sanatos si gustos

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (13)

marcela1979 1

14.12.2016, 09:41

Rahela Velicu 1

26.12.2016, 20:56

Panacris 1

10.12.2019, 21:33

Bună idee! De luat în seamă ptr meniul de Revelion!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor cu vin si legume