În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte aromat, care să țină de cald pe vremea asta, alături de un cappuccino sau un ceai fierbinte.
Blat
Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute.
Cheesecake
Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine. Apoi, adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii.
Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura.
Ganache de ciocolată
Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă.
Decorați cheesecake-ul răcit.
1
Puneti o cratita cu apa sub cheesecake in cuptor, pentru a evita craparea acestuia la coacere.