Cheesecake cu rom si cafea

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Dec 2016 | 6079 vizualizari

 

În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte aromat, care să țină de cald pe vremea asta, alături de un cappuccino sau un ceai fierbinte.  

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Cheesecake
  • 250 g crema de branza
  • 150 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic ness
  • 100 ml rom
  • 70 ml cafea preparata
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • Ganache de ciocolata
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml smantana lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rom si cafea:

Blat

 Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute.

 Cheesecake

  Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine.  Apoi, adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii.

Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura. 

Ganache de ciocolată

  Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă. 

Decorați cheesecake-ul răcit.

TIPS-URI

1

Puneti o cratita cu apa sub cheesecake in cuptor, pentru a evita craparea acestuia la coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rom si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate