Inca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu carne, semn ca au fost tare bune.
Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa.
Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta.
Ciupercile spalate si bine scurse, le maruntim tot in blender.
Morcovul il curatam, il taiem bucati potrivite, ceapa o curatam o taiem in patru, usturoiul il curatam.
Toate aceste legume le punem in blender si le maruntim.
Intr-un bol, amestecam pestele cu ciupercile, apoi adaugam si celelalte legume maruntite.
Painea o trecem prin apa, o stoarcem bine, o faramitam cu mainile si o amestecam in compozitia de mai sus.
Incorporam mararul si patrunjelul verde.
Dam gust cu sare si piper, iar la final punem faina si amestecam totul bine.
Intr-o tigaie incingem ulei. Ne umezim mainile, luam cate putina compozitie, formam bile si le punem la prajit.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele de bucatarie. Procedam astfel pana terminam toata compozitia.
Le lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.
Pofta buna!