O reţetă foarte buna de conopidă la cuptor, cu sos bechamel.
Va recomand s-o faceti seara si s-o consumati a 2 a zi, este si mai buna.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/flan-de-conopida.html
Pentru sosul bechamel :
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).
Scurgeti conopida si ecrazati un pic buchetelele.
Preparati sosul béchamel:
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.
Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare, nucsoara și piper.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt, un vas termorezistent pentru cuptor.
Presarati un pic de branza rasa pe pereti.
Separati albusurile de galbenusuri.
Incorporati galbenusurile pe rand in sosul bechamel inca cald, adaugati branza rasa si amestecati.
Intr-un castrom amestecati conopida maruntita cu sosul bechamel si albusurile batute spuma.
Varsati compozitia in vasul uns.
Dati la cuptor pentru 45 minute.
Este si mai bun a 2 a zi. Dupa 2-3 ore, il puteti taia felii ca pe o prajitura.
Se serveste simplu sau ca garnitura la peste, carne etc..
Pofta buna!!!!