Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 8 Dec 2016 | 6685 vizualizari

 

De departe, cea mai buna negresa pe care am mancat-o. Reteta este a Jamilei Cuisine, o bucatareasa desavarsita, de la care am luat foarte multe retete extraordinare, prajitura este foarte buna si sa nu mai spun cat este de usor de facut , chiar si pentru cel mai slab in ale bucatariei, ce mai, o sa vedeti daca o incercati...
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar brun (eu am folosit alb)
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana dulce pentru gatit (eu am folosit frisca lichida)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Am inceput prin a amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt, sarea, apoi ingredientele lichide:

Ouale, laptele si untul topit vin amestecate bine cu o furculita intr-un bol, apoi se toarna peste ingredientele uscate amestecate si se amesteca cu o spatula pana devine un aluat omogen.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20 cm (va iesi inalta prajitura), tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit ptr 45-50 minute la 150 grade C, foc mic.

Dupa cele 50 de minute, se scoate, se face testul scobitorii, desi va fi coapta, si se lasa la racit complet.

Intre timp, se face glazura. Pe baie de aburi, se pune un bol cu frisca lichida si cele 2 tipuri de ciocolata. Se amesteca, apoi se lasa la racit.

Se glazureaza negresa, se mai lasa 10 minute, apoi se poate portiona.

Foarte usor si la fel de bun.

 

TIPS-URI

1

glazura se pune peste prajitura rece, astfel evitand ca glazura sa curga.

2

zaharul brun poate fi inlocuit cu zahar alb.

3

se pot adauga chiar si bucati de nuci in compozitia aluatului.

4

se poate unge cu gem in loc de glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Profiterol