Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 8 Dec 2016 | 6057 vizualizari

 

De departe, cea mai buna negresa pe care am mancat-o. Reteta este a Jamilei Cuisine, o bucatareasa desavarsita, de la care am luat foarte multe retete extraordinare, prajitura este foarte buna si sa nu mai spun cat este de usor de facut , chiar si pentru cel mai slab in ale bucatariei, ce mai, o sa vedeti daca o incercati...
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar brun (eu am folosit alb)
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana dulce pentru gatit (eu am folosit frisca lichida)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Am inceput prin a amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt, sarea, apoi ingredientele lichide:

Ouale, laptele si untul topit vin amestecate bine cu o furculita intr-un bol, apoi se toarna peste ingredientele uscate amestecate si se amesteca cu o spatula pana devine un aluat omogen.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20 cm (va iesi inalta prajitura), tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit ptr 45-50 minute la 150 grade C, foc mic.

Dupa cele 50 de minute, se scoate, se face testul scobitorii, desi va fi coapta, si se lasa la racit complet.

Intre timp, se face glazura. Pe baie de aburi, se pune un bol cu frisca lichida si cele 2 tipuri de ciocolata. Se amesteca, apoi se lasa la racit.

Se glazureaza negresa, se mai lasa 10 minute, apoi se poate portiona.

Foarte usor si la fel de bun.

 

TIPS-URI

1

glazura se pune peste prajitura rece, astfel evitand ca glazura sa curga.

2

zaharul brun poate fi inlocuit cu zahar alb.

3

se pot adauga chiar si bucati de nuci in compozitia aluatului.

4

se poate unge cu gem in loc de glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa de negresa cu gem