A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinta domneasca cu branza dulce

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea

Salata de napi cu oua de prepelita...

Postat de: ladydi in Salate

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp curatam napii si ii taiem cubulete. Curatam si outele si le taiem in forma dorita. Punem napii intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea

Fasole scazuta cu ciolan de porc...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se...Citeste continuarea

Reteta simpla si usoara de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cum se prepara reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi...Citeste continuarea

Briose umplute si glazurate

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul...Citeste continuarea

Tort Cu Crema De Ciocolata Alba Si...

Postat de: Meea in Torturi

      Pare putin cam complicata lista, dar o sa va lamuresc acum: tortul este compus din 4 blaturi, 2 si 2. Incepem prin a coace primele 2 blaturi (cele de la baza...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam...Citeste continuarea

Rulada din carne tocata la cuptor...

Postat de: Valclaudia in Porc

Pentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Pandispan cu budinca de vanilie si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu costita afumata

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Hrean la borcan

Postat de: mirela0911 in Salate

Partea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba. Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu budinca de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata,...Citeste continuarea

Gogosi impletite, despletite,...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează. Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de...Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu crema de...

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Crema: Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.  Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute. Se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă peste unt și se încorporează....Citeste continuarea

Fasole cu carnati afumati

Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carne

Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte.  Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc. ...Citeste continuarea

Mini checuri cu vin fiert si fructe...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si...Citeste continuarea

Biscuiti Linzer (Ochi de pisica)

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam untul moale impreuna cu zaharul si vanilia pana devine cremos, apoi adaugam oul, iar la final faina. Framantam un aluat nelipicios. Rupem cate o bucata de aluat pe care o intindem in...Citeste continuarea

Iahnie de fasole boabe

Postat de: privatelaura in Mancaruri de post

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf...Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...Citeste continuarea

Reteta de pranz complet, pulpe de...

Postat de: Valclaudia in Pui

Cum se prepara Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez Pulpele de pui se spala, se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie si se ung cu putin ulei. Condimentam...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina...Citeste continuarea

Ciocolata imbracata in foietaj

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Incingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata...Citeste continuarea

Rasturnata cu prune si nectarine

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea. Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati...Citeste continuarea

Bruschette

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc in ulei, la foc mediu spre mare, pana devin crocante. Se transfera pe prosoape de hartie, apoi se ung cu usturoiul taiat in jumatate. Intre...Citeste continuarea

Pita umpluta cu burta de porc la...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime....Citeste continuarea

Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati.  Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja...Citeste continuarea

Tort cu ananas si mousse de cafea

Postat de: stefy_a in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se obtine o consistenta ca de bezea....Citeste continuarea

Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Crap / Caras

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...Citeste continuarea

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Postat de: Ksenya in Pui

Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.  Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Prajitura de post cu crema de...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

   Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.    Adaugam...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi rasi, cea mai...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Omleta cu cartofi rasi, cea mai buna reteta pentru un mic dejun delicios: Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm ouăle cu...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac copt, cu...

Postat de: simona72 in Supe

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.  Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti...Citeste continuarea

Prajitura Alunita de padure

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...Citeste continuarea

Paine cu seminte de floarea soarelui

Postat de: Valclaudia in Piine

Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina,...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu scarita...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: Valclaudia in Pui

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si jeleu...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga cele 2 lg de apa rece si se mixeaza din nou....Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si aluat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu prune si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Focaccia clasica

Postat de: nadea68 in Pizza

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Clatite cu branza telemea si malai

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...Citeste continuarea

Plachie de fasole boabe

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa....Citeste continuarea

Mere coapte

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Scoatem cotoarele merelor si le spalam.  Nuca o amestecam cu stafidele, scortisoara, mierea. Umplem merele cu compozitia rezultata, le punem intr-o tava si le bagam in cuptor 30 minute....Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam.  Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc...Citeste continuarea

Fursecuri de post umplute cu...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]