Bunatati pentru colindatori
Crema de cocos:
Jeleu de mango:
Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Cand este gata, scoatem tava si rasturnam blatul, pe care il lasam la racit.
Pentru jeleul de mango, scurgem 50 ml zeama de la compot, in care hidratam gelatina. Punem fructele impreuna cu restul de zeama si 1 lingura de zahar (daca vi se pare ca nu este suficiet de dulce) la foc pana se infierbanta bine. Adaugam 1 lingura zeama fierbinte in gelatina, amestecam rapid, apoi turnam gelatina in compotul infierbantat. Mixam bine compotul si il lasam sa se racoreasca, apoi il turnam peste blatul racit. Dam tarta la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Punem praful de budinca, apoi adaugam cate putin lapte caldut, amestecand continuu. Punem compozitia la foc si amestecam pana crema se ingroasa. O dam jos si o lasam sa se raceasca, amestecand constant in ea, apoi o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Aseazam crema deasupra tartei, apoi presaram nuca de cocos. Dam tarta la rece pana in momentul servirii.