Prajitura cu lamaie

de dantes in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 5176 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 g faina
  • 80 g unt
  • 60 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • Pentru crema
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Pentru foi, amestecam toate ingredientele si le framantam pana devine o coca elastica, impartin coca in trei bile pe care le intindem in foi subtiri pe care le asezam pe fundul unei tavi intoarsa si unsa cu ulei; le dam la cuptor 15-20 minute pana devin aurii.

Pentru crema

Amestecam faina, adaugam apa pana devine compozitia de consistenta unei smantini o punem pe foc si amestecam in continuu pana se ingroasa si o punem la racit.

Amestecam untul cu zaharul pudra pana se face spuma, se adauga coaja de lamaie se amesteca cu compozitia din faina si zeama de lamaie.

Punem crema pe primele doua foi si pe ultima presaram zahar pudra.

TIPS-URI

1

prajitura

2

lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine