Pentru Revelion, am pregatit o prajitura cu foi cu miere si crema cu nuca si smantana, preferata familiei si nelipsita de Revelion.
Foile cu miere:
Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici.
Se va intinde fiecare aluat, pe masa de lucru si se va coace pe dosul tavii (tapetata cu faina), pana devine auriu. Aveti grija caci sunt gata foarte repede, au nevoie doar de 5-7 minute. Foile se coc la foc potrivit. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit.
Crema de smantana:
Crema de smantana se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza.
Se asambleaza alternand foile cu cate un rand de crema. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca, la final, vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava, pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema.
Lasam prajiura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema. Se consuma a doua zi.
Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/prajitura-cu-foi-cu-miere-si-crema-de.html