Fursecuri fragede

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 3173 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 125 g zahăr
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 1 ou
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g făină
  • 150 g Gustin Dr. Oetker (amidon din porumb).
  • Pentru sirop:
  • 150 g ciocolată de menaj amăruie
  • 2 linguriţe ulei
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Pentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut.
Amesteci făina cu amidonul şi le încorporezi în aluat. Aluatul il pui într-un şpriţ, cu ajutorul căruia faci forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt şi apoi o introduci în cuptor, pentru 15 minute.
Fursecurile le scoti din tavă şi le lasi la răcit.
Pentru glazură, tai ciocolata în bucăţi mici, amesteci cu ulei şi fierbi pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Scufunzi fursecurile pe jumătate în ciocolată şi le aşezi pe hârtie pentru copt. Le pudrezi cu bomboane colorate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu merisoare, ghimbir si ciocolata