Initial, am pornit sa fac prajitura ''Deliciu'' postata de Merisor, dar una am gandit, altceva am facut.....de inspirat m-am inspirat, dar am mai adaugat si de la mine...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier.
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam faina cu praful de copt, nuca macinata cu pesmetul si apoi le incorporam in bezea, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia peste nuca taiata grosier, intindem bine compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe un blat de lucru sau pe o tava, intindem crema de cacao .
In vasul robotului, punem piscoturile si el maruntim, apoi adaugam visinele, 2-3 linguri de sirop si nessul, mixam pana obtinem o pasta omogema. Acesta pasta o intindem peste blatul cu crema de ciocolata, lasam sa se raceasca bine.
Crema de galbenusuri : Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, adaugam laptele si punem la fiert pe baie de abur, pana se ingroasa bine, cca. 30 min la foc domol. Lasam sa se raceasca foarte bine. Intre timp, mixam smantana pentru frisca. Cand galbenusurile s-au racit bine, incepem sa incorporam frisca, putin cate putin, pana obtinem o crema omogena. Aceasta crema o intindem peste blat, oprim pentru ornat cateva linguri bune pe care le amestecam cu 30 g cacao. Crema de cacao o punem intr-un posh si ornam prajitura, deasupra presaram aschii de ciocolata, dam prajitura la frigider si o portionam a doua zi.