Bunatati pentru colindatori
Untul moale (la temperatura camerei) il tai cubulete si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, cate unul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din cantitatea de lapte si mixezi, apoi adaugi jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi restul de lapte si mixezi, apoi adaugi faina cernuta cu cacaua si praful de copt si mixezi pana se omogenizeaza compozitia.
Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi aluatul sa se raceasca complet, apoi il tai in cuburi pe care le maruntesti. Adaugi dulceata si omogenizezi compozitia, apoi formezi bile de 25 de grame fiecare (sau de aceeasi dimensiune) si le pui intr-o tava (mie mi-au iesit 45 de bile).
Maruntesti ciocolata si o topesti pe baie de aburi, apoi iei cate un betisor, il treci prin ciocolata si il infigi intr-o bila. La fel procedezi cu toate bilutele, apoi introduci tava la frigider pentru 1-2 ora, pentru a se intari ciocolata si bilutele, sau o poti introduce la congelator pentru 15-20 de minute.
Dai fiecare biluta prin ciocolata topita, lasi sa se scurga surplusul de ciocolata si o ornezi cu bombonele colorate, nuca de cocos sau ciocolata alba.