Cake pops

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 3058 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 170 g zahar
  • 4 oua
  • 220 ml lapte
  • 350 g faina
  • 1 plic paf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri colorant rosu
  • 2 linguri cacao neagra
  • dulceata de corcoduse
  • 360 g ciocolata amaruie
  • ornamente colorate / nuca de cocos
  • betisoare pentru acadele / frigarui
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake pops:

Untul moale (la temperatura camerei) il tai cubulete si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, cate unul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din cantitatea de lapte si mixezi, apoi adaugi jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi restul de lapte si mixezi, apoi adaugi faina cernuta cu cacaua si praful de copt si mixezi pana se omogenizeaza compozitia.

Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasi aluatul sa se raceasca complet, apoi il tai in cuburi pe care le maruntesti. Adaugi dulceata si omogenizezi compozitia, apoi formezi bile de 25 de grame fiecare (sau de aceeasi dimensiune) si le pui intr-o tava (mie mi-au iesit 45 de bile).

Maruntesti ciocolata si o topesti pe baie de aburi, apoi iei cate un betisor, il treci prin ciocolata si il infigi intr-o bila. La fel procedezi cu toate bilutele, apoi introduci tava la frigider pentru 1-2 ora, pentru a se intari ciocolata si bilutele, sau o poti introduce la congelator pentru 15-20 de minute.

 Dai fiecare biluta prin ciocolata topita, lasi sa se scurga surplusul de ciocolata si o ornezi cu bombonele colorate, nuca de cocos sau ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake pops" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Glazura rapida pentru orice prajituri