Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Omleta cu urda
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriBatem ouale. Adăugăm urda si omogenizam. Punem o tigaie cu ulei la incins. Cand uleiul este incins punem ouale. Lasam 2 min si intoarcem omleta. O mai lăsăm cca. 1 min ....Citeste continuarea
Cartofi copti cu usturoi
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postDam drumul la cuptor. Curatam si spalam cartofii. Curatam usturoiul. Intr-un vas de yena, cu capac, punem cartofii, usturoiul sarea si uleiul. Amestecam totul. Punem capacul...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Adaugam apa si uleiul si mixam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La final, punem esenta de vanilie....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu zeama de varza
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCuratam, spalam si tăiem legumele. Intr-o cratiță, punem ulei la incins. Calim ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul (eu am avut congelat) cca 5 min. Punem mazarea si acoperim...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: Alepaty in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu carnati
Postat de: mirela0911 in PorcIntr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca...Citeste continuarea
Chec cu nuci si vanilie
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate, ne iese un chec mare. Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita). Galbenusurile le amestecam cu...Citeste continuarea
Cozonac unguresc cu nuca si merisoare
Postat de: panacris in DulciuriMaricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul,...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu mamaliguta si...
Postat de: violeta30 in PesteSe spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior. Se pregateste...Citeste continuarea
Chec cu sirop de zahar
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi, facem siropul. Punem zaharul cu 10 lg apa pe foc si amestecam până se topeste zaharul. Lasam siropul sa se răcească. Dam drumul la cuptor. Separam...Citeste continuarea
Reteta din copilarie, gogosi ca la...
Postat de: eumimi in DulciuriPreparare reteta din copilarie, gogosi ca la gogoserie Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si...Citeste continuarea
Chec la metru cu nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriChecul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat. Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari. Am separat ouale, am...Citeste continuarea
Chec Battenberg
Postat de: gospodariu in PrajituriSe amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In...Citeste continuarea
Gogosi din aluat cu branza de vaci
Postat de: amalia01 in DulciuriIti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura. Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina....Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...Citeste continuarea
Chec cu banane, arahide si fulgi de...
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un bol incapator, pasam bananele si le mixam cu untul topit. Adaugam ouale, zaharul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt si sarea si...Citeste continuarea
Salata cu piept de pui, ciuperci si...
Postat de: autodiag in SalatePieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si...Citeste continuarea
Biscuiti cu suc de clementine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se...Citeste continuarea
Clatite cu 999 gauri sau retata nr....
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron se pun ingredientele uscate, se adauga uleiul si laptele caldut si se amesteca cu mixerul, apoi se subtiaza cu apa calduta. Se pune la incins tigaia de...Citeste continuarea
Salata de peste, arahide si kiwi a...
Postat de: ladydi in SalateEu am avut sfecla coapta si rasa si nu a mai fost nevoie sa coc. Punem ouale la fiert si pregatim celelalte ingrediente; radem 1 morcov mic, tocam prazul si ceapa verde, indepartam pielea...Citeste continuarea
Tarta cu Unt de Mere si Crema de...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriUnt de mere Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă. Se pun în...Citeste continuarea
Paste by me
Postat de: amradu in Penne1. Se pune o oala cu apa la fiert, cu sare si o lingura ulei de masline, cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se lasa pe foc aproximativ 5-7 min, se amesteca din cand in cand sa nu se...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le...Citeste continuarea
Rulada-tort
Postat de: Adele in PrajituriBlatul- se separa galbenusurile de albusuri care se mixeaza spuma cu putina sare, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta, pana devin spuma. Se adauga faina si se...Citeste continuarea
Bors de fasole
Postat de: amalia01 in CiorbeFasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se...Citeste continuarea
Crispy din piept de pui ca la KFC
Postat de: iri_love in Mancare copiiPentru început, luam pieptul de pui și îl tăiem cubulete (fiecare cât de mari sau mici dorește ). Apoi zdrobim cu un sucitor, fulgii de porumb și îi așezăm intr-un...Citeste continuarea
Pirojki rusesti cu carne
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea
Omleta delicatesa
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete salamul, sunca, iar ciupercile felii subtiri. Le punem la calit cu ulei. Cand sunt gata, adaugam ouale batute cu sare si condimente, lasam putin la foc mic si apoi adaugam maslinele...Citeste continuarea
Negresa cu branza dulce de vaci
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi untul moale si cacaua. Dizolvi nesul in lapte si adaugi faina, amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si le incorporezi in...Citeste continuarea
Tort amandina
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu visine, nuca,...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de...Citeste continuarea
Papricas cu piept de pui
Postat de: eumimi in PuiTocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi dulci cu...
Postat de: gurita_ta2005 in Supe/CiorbeIntr-o craticioara, se pune ceapa tocata marunt, adaugam untul si lasam sa se inmoaie. Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pune peste ceapa inmuiata, impreuna cu 2 litri de apa....Citeste continuarea
Prajitura Iute cu Ghimbir
Postat de: BakeUpArtist in PrajituriSe bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează...Citeste continuarea
Chec cu portocala si ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte. Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza....Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească. Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm...Citeste continuarea
Cubulete de carne pe salata de orez
Postat de: silvianart in PorcOrezul l-am fiert, cand a fost gata, l-am bagat sub jet de apa rece, apoi impreuna cu ceapa taiata marunt si patrunjelul, le-am amestecat si asezonat cu sare, ulei si otet. Cubuletele de carne...Citeste continuarea
Muschiulet de porc facut in casa
Postat de: violeta30 in Mezel de casaMai intai, vom pregati carnea pe care o vom lasa vreo 3-4 zile la macerat, in mujdei de usturoi, condimente si sare. In fiecare zi, vom intoarce carnea pe toate partile, avand grija sa patrunda...Citeste continuarea
Branza de capra afumata
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriAs putea sa va spun sa incepeti cu inceputul, adica sa mulgeti capra/caprele, dar va iert :P. Intr-o galeata de 10 l, punem laptele si peste lapte cheagul ( din 8 l mie imi iese 1,2...Citeste continuarea
Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la slow cooker...
Postat de: Bunica in Slow CookerCartofii se curăță de cojă, se spală și se taie în bucăti mari. Se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l. Sărăm, piperăm, adăugăm rozmarinul și uleiul....Citeste continuarea
Clatite cu mere (de post)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un bol, punem zaharul, apa si mixam pana se topeste zaharul. Adăugăm praful de copt, scortisoara si faina, până obținem un aluat de consistenta unei smantani. Merele le...Citeste continuarea
Paine rapida
Postat de: ella87 in PiineCernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam. Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina...Citeste continuarea
Paste cu nuci si pesmet
Postat de: cristinutanicolita in PasteIntr-o oala, punem apa la fiert. Cand clocoteste, punem pastele si un praf de sare. Lasam pastele la fiert 7-8 min sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele si le trecem sub...Citeste continuarea
Gogosile bunicii (scovergi)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească...Citeste continuarea
Banalul snitel
Postat de: silvianart in PorcSnitelele clasice pe care toata lumea le face. Carnea batuta, sarata putin, am trecut-o prin faina, apoi prin oul amestecat cu piper, putina sare si cimbru, dupa care prin pesmet. Le-am prajit...Citeste continuarea
Copanele marinate la cuptor
Postat de: stefy_a in PuiS e spala copanelele (eventual se curata daca mai este nevoie), se condimenteaza cu toate cele enumerate mai sus, se adauga o canita cu apa cat sa le acopere, si 2-3 linguri ulei si se lasa la...Citeste continuarea
Salata de naut cu legume
Postat de: nico_nico in SalateRosiile le feliem mai subtire, ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama de lamaie, maslinele le feliem si nautul fiert prospat, il lasam la racit (poti folosi naut din...Citeste continuarea
Paine cu branza
Postat de: silvianart in PiineSe framanta toate ingredientele. Daca aluatul mai cere faina, treptat se adauga cate o lingura, in functie de umiditatea branzei. Se lasa 1 ora la dospit, apoi se coace la cuptor pentru 1...Citeste continuarea