Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2017 | 5318 vizualizari

 

Ca aperitiv, fel principal, de luat la pachet, fie rece, fie calda, puteti servi aceasta tarta...Prea buna, prea delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 dovlecei (cam 600-700 gr au ambii)
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mozzarella
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella:

Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece.
Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata.
Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii stoarcem intre maini de zeama.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem dovleceii si ii lasam 5-7 minute pe foc, pana nu mai au deloc lichid.
Ii dam deoparte si ii lasam 10 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol, punem ricotta, dovleceii si ii amestecam.
Mozzarella o taiem cubulete mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Presaram sare si piper, apoi adaugam patrunjel si marar verde tocate marunt.
La final, incorporam oul batut spuma.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie potrivit de subtire si dreptunghiulara, o asezam in tava.
Tapetam bine si peretii tavii.
Turnam umplutura, o nivelam si taiem surplusul de aluat.
Introducem tarta in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este bine coapta. Cam 50-60 de minute dureaza pana este bine facuta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi putem servi fie calda, fie rece.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor