Aceasta prajitura am pregatit-o dupa Prajitura Rudy, dar am modificat cantitatile ingredientelor dupa gustul nostru. A iesit o delicatesa. Am vazut ca prajitura a fost pregatita si de mirela0911, dar si de merisor.
Intr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana prepari crema.
Urda o dai pe razatoarea mare. Adaugi iaurtul, zaharul, esenta de lamaie si galbenusurile. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Albusurile le bati spuma cu cele trei linguri de zahar si le incorporezi in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. Daca vi se pare prea moale compozitia, mai puteti adauga 2 linguri de gris.
Tapetezi o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat ii dai pe razatoarea mare, avand grija sa acoperi toata suprafata tavii. Presezi usor aluatul, apoi torni crema. Nivelezi si razi deasupra celalalt bulgaras de aluat.
Dai tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute. Stingi focul si mai lasi prajitura cateva minute in cuptor. Scoti prajitura si o lasi sa se raceasca. O portionezi si o servesti.
1
Poti sa maruntesti crema cu un mixer vertical, pentru a fi cat mai cremoasa.