O prajitura foarte rapida si usoara, dar aspectuoasa totodata.
Este prima data cand fac o prajitura cu bezea si sunt foarte incantata de rezultat. Ma asteptam sa fie foarte dulce, dar este echilibrata. Merge perfect cu o cana de ceai sau cafea, precum si simpla.
Blat:
Bezea:
Pregatim blatul
Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem faina, pana cand compozitia devine ca cea de chec (o smantana mai groasa).
Turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 de minute sau pana cand e aproape gata, dar nu complet copt.
Bezeaua
Batem albusurile bine cu un praf de sare si zaharul. Incorporam apoi cocosul si zeama de lamaie.
Dupa ce blatul e copt, il acoperim cu gemul si bezeaua si mai dam la cuptor cca. 10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.
Scoatem apoi si lasam la racit.
Pofta buna!