Somon gravlax

de Catalina L in Somon, 10 Feb 2017 | 7183 vizualizari

 

Iata o reteta scandinava de somon gravlax.
Acest somon marinat crud are denumirea gravlax in Suedia si este cunoscut sub numele de gravlaks in Norvegia, gravad laks in Danemarca, graavilohi in Finlanda (finnois) sau graflax in Islanda. Este deci o specialitate scandinava din file de somon crud.
Somonul folosit trebuie sa fie foarte proaspat, cu carnea ferma si un miros placut. Cantitatea de sare trebuie adaptata la cantitatea de somon (1:10 sare).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/somon-gravlax.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g de file de somon cu tot cu piele (fara oase)
  • 50 g de zahar
  • 60 g de sare marina grunjoasa
  • 1 lingura piper alb
  • 1 lingura buna de miere
  • 1 legatura de marar proaspat
  • piper 4 parfumuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon gravlax:

Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea.

Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet.

Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus.

Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu marar.

Inveliti somonul in folia alimentara si puneti peste el greutati (o tava cu borcane pline).

Pastrati-l astfel la frigider timp de 3 zile.

Varsati lichidul lasat in fiecare zi si intorceti-l de 2 ori/zi.

Scoateti somonul din folia alimentara, clatiti-l rapid sub un jet de apa rece si uscati-l cu hartie absorbanta.

Taiati-l in feliute foarte fin,e ca un somon afumat. 

Decorati cu marar proaspat si dati un tur de piper 4 parfumuri (proaspat macinat).

Se poate servi simplu la aperitiv sau ca antreu, acompaniat de o salata verde sau in plat principal cu cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gravlax" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

vasimur

187 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inele de somon cu garnitura de orez