Budinca de paste cu branza si stafide intra in categoria deserturilor copilariei. Seamana oarecum cu celebra reteta ungureasca Vargabeles, doar ca e ceva mai simpla si mai rapida.
Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de calitate, care nu se lipesc si nici nu se sfarama. Pastele de casa sunt cele mai bune, dar la fel de bine merg si pastele din comert. Ouale se spumeaza impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga vanilia, coaja de lime, branza de vaci si smantana si o lingura de gris. Se amesteca, apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Se coace budinca in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.