Zaharul se dizolva in laptele caldut.
Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios si, la final, se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat. Se lasa la dospit circa 30 de minute.
Intre timp, se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit, impreuna cu zaharul, pentru 5-10 minute si, daca lasa mult sirop, se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia. Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit.
Cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa. Se taie foaia in patru, apoi in sase si apoi, in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi. Se ruleaza cu grija si se asaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se ung optional, cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult ca am avut program de joaca cu printesa si am uitat de ele:P).
Cand sunt gata, se ung (calde) cu miere.
Mai multe retete gasiti pe: http://stefyharnicutza.blogspot.ro/