Placinta pralinata - Galette de rois

de Catalina L in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 2953 vizualizari

 

Dupa reteta clasica cu crema "frangipane" (un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale), va propun o placinta cu umplutura pralinata de data aceasta.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta, cu ocazia Epifaniei - 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. O public cu un pic de intarziere :) 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/placinta-pralinata-galette-de-rois.html

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus de ou
  • 1 foaie rotunda de aluat de foietaj
  • 2 ouă întregi
  • 50 g zahăr pudră
  • 30 g unt moale
  • 50 g pudra praline
  • 100 g pudră de migdale
  • 50 g ciocolata alba

Pentru pudra de praline: va va ramane

  • 100 g de zahar
  • 100 g migdale+alune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pralinata - Galette de rois:

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest).
 
Pregatiti placinta :

Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale. Incorporati treptat pudra de migdale si cea de praline. Aşezăm discul de aluat într-o tavă, pe o hârtie de copt. Puneti crema in centru. Punem figurina si bucatelele de ciocolata alba.

Inchideti in forma de demi-luna, apasati si sudati bine marginile. Bateti galbenusul de ou cu 1 lingura de apa rece.

Ungeti suprafata placintei cu un penson si puteti trasa linii cu dosul unui cutit. Faceti gauri cu o scobitoare.

Punem placinta 20 minute la rece, până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 20 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pralinata - Galette de rois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa