Placinta pralinata - Galette de rois

de Catalina L in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 3307 vizualizari

 

Dupa reteta clasica cu crema "frangipane" (un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale), va propun o placinta cu umplutura pralinata de data aceasta.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta, cu ocazia Epifaniei - 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie. O public cu un pic de intarziere :) 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/placinta-pralinata-galette-de-rois.html

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus de ou
  • 1 foaie rotunda de aluat de foietaj
  • 2 ouă întregi
  • 50 g zahăr pudră
  • 30 g unt moale
  • 50 g pudra praline
  • 100 g pudră de migdale
  • 50 g ciocolata alba

Pentru pudra de praline: va va ramane

  • 100 g de zahar
  • 100 g migdale+alune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta pralinata - Galette de rois:

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest).
 
Pregatiti placinta :

Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale. Incorporati treptat pudra de migdale si cea de praline. Aşezăm discul de aluat într-o tavă, pe o hârtie de copt. Puneti crema in centru. Punem figurina si bucatelele de ciocolata alba.

Inchideti in forma de demi-luna, apasati si sudati bine marginile. Bateti galbenusul de ou cu 1 lingura de apa rece.

Ungeti suprafata placintei cu un penson si puteti trasa linii cu dosul unui cutit. Faceti gauri cu o scobitoare.

Punem placinta 20 minute la rece, până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 20 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pralinata - Galette de rois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice