Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

de Adrian2016 in Pui, 8 Feb 2017 | 46627 vizualizari

 

Ne place tare mult aceasta mancare, este usor de preparat si pe gustul oricui.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de aripioare
  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • Mamaliga:
  • 1 l de apa
  • 400 gr malai grisat
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga:

       Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama.

       Punem la calit ceapa si usturoiul, adaugam pasta de rosii, puiul si zeama strecurata si lasam sa dea intr-un clocot.

Separat, facem mamaliga. Punem intr-o cratita apa la fiert, cu sarea. Adaugam in ploaie si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Spre sfarsit, adaugam un strop de ulei. Se serveste impreuna cu tocanita calda sau rece, alaturi de muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand mamaliga este fiarta, se desprinde usor de pe peretii vasului.

2

La tocanita, pentru aroma, putem folosi patrunjel verde sau marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Enchiladas cu spanac