Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv bruschete mixte cu rosii...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriRosiile se taie in bucati mai mari, se pun intr-un castron cu ulei de masline, sare si piper si se lasa deoparte. Franzela se taie felii mai groase si se pun la prajit. Bucatiile de paine...Citeste continuarea
Prajitura crumble cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare. Adaugati si amestecati scortisoara. Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale. Adaugati untul moale taiat in...Citeste continuarea
Tocana de legume africana - Chakalaka
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCaliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute. Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin,...Citeste continuarea
Aperitiv mic dejun cu bacon,crema...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFeliile de bacon se pun intr-o tigaie tefal si se lasa la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti. Feliile de paine le punem la prajit. Intr-o cratita, punem apa, o lasam sa fiarba bine,...Citeste continuarea
Cotlet de berbecut cu rozmarin
Postat de: mihaelar63 in OaieBucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea...Citeste continuarea
Fasole de post sau de dulce la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai, am dat intr-un clocot fasolea. Separat morcovul ras, prazul taiat rondele si ardeiul capia taiat cubulete, le-am calit cca 10 mim, am adaugat sare si piper, apoi am pus rosiile cherry...Citeste continuarea
CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati...Citeste continuarea
Salata de naut cu urda
Postat de: dantes in SalateNautul il clatim cu apa si il scurgem bine de apa.Taiem cubulete rosia, ardeiul gras, ceapa si urda, amestecam bine toate cu nautul, condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam sucul de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu migdale si...
Postat de: oanapl in PrajituriTopesti ciocolata cu untul pe baie de aburi, o lasi sa se raceasca putin si adaugi zaharul si migdalele macinate. Freci bine compozitia si o lasi sa se raceasca. Adaugi galbenusurile. Bati...Citeste continuarea
Aperitiv trandafir cu carne de curcan
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat , amesteci brânza cu laptele, uleiul și sarea, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt. Întinzi o foaie de aluat de circa 50 x 30 cm, peste care întinzi...Citeste continuarea
Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCalesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca, framantandu-se pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pentru...Citeste continuarea
Friptura de vita cu garnitura de...
Postat de: stefy_a in VitaCarnea de vita se taie felii (mai grosute) si se pun la prajit, in ulei incins, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul, un pahar cu apa, foile de dafin, boabele de mustar, boabele...Citeste continuarea
Salata de ananas cu scoici
Postat de: nico15 in SalateLuam ananasul si il taiem pe jumatate, dupa care scoatem mijlocul fructului si juice-ul din interior. Folosim scoici albe pe care le vom marina cu ajutorul sucului de limeta si ananas...Citeste continuarea
Salata de papaya cu creveti pentru...
Postat de: nico15 in SalateCuratam fructul de papaya de coaja si il taiem pe jumatate, scoatem pulpa fructului si semintele. Semintele se arunca, iar din fruct, taiem cubulete pulpa pe care am scos-o, lasand fructul...Citeste continuarea
Tort Iorgo
Postat de: ancutsa in TorturiPrimul pandispan: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: ctlina in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de...Citeste continuarea
Salata cu sos de iaurt si miere
Postat de: RuxyRux in SalateSe curata salata se spala, se usuca. Se taie ardeiul spalat, curatat, rosiile spalate si uscate in bucati si se amesteca cu salata taiata si cu ceapa verde. Sosul se prepara usor: se...Citeste continuarea
Aperitiv reteta de preparare a...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriReteta de preparare a papanasilor Se pregatesc branzeturile, se amesteca toate ingredientele cantarite intr-un vas, se adauga oul, laptele, faina, praful de sare, praful de copt si...Citeste continuarea
Desert clatite, reteta de baza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol, spargem ouale, incepem sa le mixam, adaugam zaharul si mixam in continuare. Punem uleiul, amestecam, apoi adaugam laptele si apa minerala. Jumatatea din cantitatea de faina o...Citeste continuarea
Salata de orez
Postat de: loredanaaa in SalateOrezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa. Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele. Orezul...Citeste continuarea
Desert Mucenici Moldovenesti
Postat de: Oana in DulciuriDizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute....Citeste continuarea
Salata de icre
Postat de: loredanaaa in SalateTocați ceapa marunt ca sa o aveti pregatita pentru a o adauga la final. Într-un bol inalt, puneti icrele si mixați pentru cateva minunte, la început, mixați încet si pe...Citeste continuarea
Desert tarta cosulet cu umplutura...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea
Budinca de paste si conopida
Postat de: oanapl in PenneFierbi pennele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi fara a le clati si le lasi deoparte. Rupi buchetelele de conopida, le speli si le pui la fiert in apa cu sare. Le fierbi 10...Citeste continuarea
Salata de piept de pui cu telina
Postat de: oanapl in SalateFierbi pieptul de pui, dupa care il dai deoparte sa se raceasca. Intre timp, prepari maioneza din galbenusul unui ou fiert tare si racit si celalalt galbenus crud. Acestea le amesteci foarte bine,...Citeste continuarea
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati bine legumele. Curatati si spalati din nou legumele. Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii. Taiati cuburi patrunjelul radacina. Taiati rondele morcovii si usturoiul. Taiati...Citeste continuarea
Salata de primavara
Postat de: eumimi in SalateSe spala frunzele de salata si se toaca, se pun intr-un bol mare. Ceapa se curata si se toaca, se adauga peste salata. Ridichile se taie si se adauga si ele, la fel si rosiile. Adaugam si...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: eumimi in SalateMai intai, punem cartofii taiati cuburi, la fiert, impreuna cu un ou. Din gabenusul oului fiert si galbenusul crud + ulei facem maioneza. Adaugati ulei in functie de cat de multa maioneza...Citeste continuarea
Gnocchi facuti in casa cu sos alb...
Postat de: simona72 in PasteSos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si gem de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi: Intr-o cratita, punem oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul stins cu otet, cacaua si laptele, omogenizam si asezam cratita pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba si sa se...Citeste continuarea
Salata magica
Postat de: costi7hector in SalatePunem ingredientele intr-un bol, in aceasta ordine: alunele, rosiile si merele taiate cubulete, gogosarii feliute, salata rupta bucatele si ceapa verde rondele. Adaugam ulei si amestecam usor....Citeste continuarea
Salata de cartofi si sfecla rosie
Postat de: Veronica22 in SalatePrima data, coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja, la fiert. Cand sunt gata fiecare, se lasa sa se raceasca. Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovul de asemeni,...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu maioneza
Postat de: Veronica22 in SalateCartofii fierti in coaja, se curata si se taie in cuburi.Taiem ceapa verde felii fine, ouale fierte se taie cuburi si ele. Oprim un galbenus fiert deoparte pentru decor. Castravetii...Citeste continuarea
Salata de pere in cupe de cascaval
Postat de: Veronica22 in SalateIncingem o tigaie neaderenta, punem un strat uniform de cascaval ras, de marimea unei clatite mici. Cand s-a topit, dam tigaia deoparte si scoatem clatita de cascaval pe care o punem peste...Citeste continuarea
Salata de mere si morcovi mov
Postat de: Veronica22 in SalateMerele se curata de coaja si casuta de seminte. Se dau pe razatoarea mare. Stropim merele rase cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Morcovii se curata de coaja si se dau si acestia pe...Citeste continuarea
Salata cu peste afumat si morcov mov
Postat de: Veronica22 in SalatePestele se curata de piele si oase. Se rupe in fasii. Cartofii si morcovii se fierb in apa, la care adaugam si sare pentru gust. Legumele fierte si racite, se taie felii. Ceapa se taie...Citeste continuarea
Cotlet impanat la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCrestam bucata de cotlet, presaram putina sare. Punem 50 ml ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si rumenim cotletul pe o parte si pe alta. Scoatem cotletul rumenit, presaram condimente...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana, cascaval si...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneCartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat...Citeste continuarea
Sos caramel
Postat de: Criss in SosuriIntr-o cratita cu maner mai lung, se pune zaharul si se topeste pana se caramelizeaza. Trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Atentie, sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Dupa ce...Citeste continuarea
Salata cu rosii cherry umplute si...
Postat de: RuxyRux in SalateSalata se spala, se taie bucati. Se spala ardeii, se curata si se taie in bucati. Morcovul se razuie pe razatoarea mica. Rosiile spalate se taie in jumatati, se goleste mijlocul ( care se...Citeste continuarea
Desert prajitura Buburuza
Postat de: oanapl in PrajituriBați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina...Citeste continuarea
Salata de spanac cu branza de capra...
Postat de: stefy_a in SalateOuale se fierb tari si se curata de coaja, apoi se taie in patru sau rondele. Spanacul se spala si se taie fasii mai groase. Branza se taie cubulete. Se asaza toate pe o farfurie, se...Citeste continuarea
Desert tort Iris - reteta 100
Postat de: ladydi in TorturiCoacem nuca la cuptor, cateva minute. Intre timp, facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre, apoi frecam untul cu zaharul, adaugand treptat cate...Citeste continuarea
Aperitiv varzari - placinte cu varza
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de...Citeste continuarea
Desert choux cu crema de mascarpone...
Postat de: diaconta in DulciuriAm pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si...Citeste continuarea
Aperitiv pasta de avocado 2
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa şi usturoiul se curăţă, apoi se taie în patru şi se pun în blender. Fructul de avodaco se taie în două, apoi se scoate miezul şi se adaugă peste ceapă şi...Citeste continuarea
Desert cornuri Bratislava
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...Citeste continuarea
Supa de chimen
Postat de: panacris in Supe/CiorbeZarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din carne tocata
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Pe un blat de lucru,...Citeste continuarea